Trønder-Avisa omtalte lørdag at Steinkjer-prest Arndís Ósk Hauksdóttir har vært aktiv på muslimfiendtlige grupper på Facebook. Steinkjer-presten har vært medlem av Facebook-gruppene «Stopp islamifiseringen» og «Nei til islam på alle plan», og lørdag fikk hun sterk kritikk av biskop Tor Singsaas.

- Er ikke rasist

- Det finner jeg dypt problematisk. Jeg anser det som lite ønskelig at prester deltar i slike Facebook-grupper, sa Singsaas.

Sogneprest Arndís Ósk Hauksdóttir ville ikke kommentere saken overfor Trønder-Avisa.

Men lørdag kveld snakket hun med NRK, og hun sa at hun skulle gjort ting annereldes.

- Jeg har ikke noe imot muslimer. I perioder har jeg hatt fem muslimske kvinner boende hos meg etter at de har vært utsatt for vold i familien. Jeg er ingen rasist. Det var ikke riktig av meg å være med i gruppene. Det beklager jeg. Nå har jeg gått ut av idisse sidene, og jeg har ikke gjort dette på den rette måten, sa soknepresten til NRK.

LES OGSÅ: Biskopen reagerer på sokneprests aktivitet på muslimfiendtlige Facebook-grupper

Full tillit til soknepresten

Hauksdóttirs nærmeste overordnede, prost Gustav Danielsen, kommenterer for første gang saken overfor Trønder-Avisa.

Etter samtaler med Haugsdóttir, har prosten full tillit til henne:

- Vi forkynner tilgivelse. Da må vi også praktisere det, sier prost Gustav Danielsen.

Til avisa skriver Danielsen blant annet:

- Arndis har hatt mange misbrukte kvinner boende hos seg for å støtte dem. Blant disse har det vært flere muslimske kvinner, og dette har gitt Arndis en kunnskap om hvor ille det kan være i voldelige ekteskap.

I en skriftlig redegjørelse sendt til Trønder-Avisa skriver prost Gustav Danielsen videre:

«Ut fra min samtale med Arndis og hennes beklagelse, vil jeg si tydelig at hun fortsatt har min fulle tillit som prest. Jeg håper også at de som gjennom TA`s reportasje kan ha blitt skeptiske til henne, tar hennes beklagelse på alvor, og lar henne gjenoppbygge tilliten gjennom den gode tjenesten hun gjør som prest i Henning og Ogndal».