12. april i år ble 54-åringen stoppet av politiet i Steinkjer klokken 16.00 etter at en innringer meldte fra om mistenkelig kjøring. Mannen ble pågrepet og en blodprøve ble innhentet ca. en halvtime senere.

2,92 i promille

Resultatet av prøven påviste en promille på 2,92. Dermed ble mannen tiltalt for overtredelse av Vegtrafikkloven § 31 første til tredje ledd. Han er tidligere domfelt fem ganger for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.

Aktor la ned påstand om ubetinget fengsel i førtifem dager og bot på 19 000 kroner. Tiltalte skulle fradømmes retten til å kjøre bil i 2 år og 6 måneder. Samtidig skulle en ny førerprøve avkreves før 54-åringen eventuelt kunne få tilbake førerkortet.

Mannen, som er bosatt i Steinkjer, møtte i retten og erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen.

Skyldte på blackout

54-åringen forklarte at han ikke husket noe fra den aktuelle tidsperioden. Han hevdet at han sovnet rundt klokken 12.00 etter å ha drukket én øl og mente seg offer for en psykisk blackout. Han opplyste gjennom en legeerklæring at han har sosial angst og diverse fysiske problemer.

Politibetjenten som pågrep 54-åringen forklarte i retten at vedkommende kjørte rundt femten kilometer i timen over en relativt lang strekning fra hjemmet til en butikk i Steinkjer kommune. Han skal ha vært tydelig påvirket av alkohol under pågripelsen.

Fengsel i 45 dager

Retten fant ingen formildende omstendigheter. Aktor fikk medhold i påstanden om fengsel i 45 dager, og en bot på 19 000 kroner ble idømt. 54-åringens førerkort ble inndratt i tre år.