Kari Johanne våkner til telefonen fra et barnebarn i sjokk klokken 08.25 den 30. april 2007. Mormoren haster på seg klærne, uvitende om de grufulle hendelsene som har funnet sted samme natt i datterens bolighus på Skogmo i Overhalla.

Dobbeltdrap

Utenfor huset hvor hennes høygravide datter og barnebarn bor blir hun møtt av et skrekkelig syn. Kun barnebarnet møter henne utenfor boligen. 9-åringen er bundet fast til en stol. Rundt munnen har hun frysetape.

Den unge jenta har vært fanget slik på loftet gjennom hele natta. Hennes mor, Anne Grete Vollum, og en venninne som var på overnattingsbesøk, er blitt brutalt drept inne i huset. Til slutt maktet barnebarnet å ta seg ned til hovedetasjen, og fikk varslet mormoren.

- At barnebarnet mitt kom seg ned den bratte trappa fra loftet med stolen på ryggen, armene bundet og bare den ene foten fri, er helt utrolig. Hun var kneblet, men hadde klart å bite et lite hull i teipen som hun så vidt greide å snakke gjennom, sier Kari Johanne Vollum til Namdalsavisa.

Slår alarm

I mens kommer samboeren til jentas far også til stedet. Kari Johanne ber om at de passer på barnebarnet. Hun lurer nå på hvor datteren er og beveger seg inn i dobbeldraps-huset.

- Jeg tok i døra til soverommet hennes. Den var låst. Jeg stusset på det, men gikk ut igjen. Jeg måtte passe på barnebarnet mitt, sier mormoren til avisen.

Hun kontakter politiet, og kort tid etter slås det drapsalarm i Nord-Trøndelag, som sender sjokkbølger ut i hele landet. Senere pågripes 26-årige Bahadir Mirzaolimov, mistenkt for drapet på sin ekskone Anne Grete Vollum og Cicilie Watnan Lian (7). Han er nå dømt til 21 års fengsel i Namdal tingrett.

Tar vare på hverandre

Dette er første gang Kari Johanne Vollum uttaler seg til pressen om den forferdelige tragedien som rammet familien og samfunnet for ett år siden. Barnebarnet som overlevde natten er blitt ti år, og mormora mener det ser ut til å gå bra med henne. Ifølge Namdalsavisa er begge støtt og stadig sammen, enten de maler på porselen på frivillighetssentralen, leker med ball utendørs eller spiller kort i mormors hus.

65-åringen har bestemt seg for å bli boende i Overhalla frem til barnebarnet er ferdig på skolen.

Foto: BJØRN TORE NESS
Foto: BJØRN TORE NESS/Namdalsavisa