Både overlege Lilian Bachs ved Nasjonalt folkehelseinstitutt og overlege Trond Aamo ved NTNUs Institutt for farmakologi og toksikologi har vurdert tiltaltes inntak av lykkepiller. Ifølge egen forklaring inntok 27-åringen mellom 100 og 150 lykkepiller av typen Paroxitin i tiden mellom han drepte Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7). Pillene brukes vanligvis mot depresjoner, angst, tvangslidelser og bulimi.

Da Mirzaolimov ble pågrepet i Trondheim 1. mai, ble det tatt blodprøver av ham som viste små mengder av virkestoffet i Paroxitin. Ekspertene har ved hjelp av denne målingen regnet tilbake for å finne ut hvor store mengder lykkepiller tiltalte inntok. Begge understreker at det er heftet store usikkerhet ved slike beregninger, men er enige om han sannsynligvis har inntatt tilsvarende 10-20 tabletter. Forskjellen mellom denne mengden og påstanden om at han tok 100-150 tabletter kan skyldes at usbekeren kastet opp etter at han tok tablettene.

Basert på tilbakeregningen som er gjort, konkluderer ekspertene med at Mirzaolimov neppe ble aggresiv eller akutt psykotisk som følge av lykkepillene. De to mener også det er lite sannsynlig at han hukommelsestapet tiltalte hevder å lide av skyldes lykkepillene.