Harry Arve Nakstad (59) ble funnet død i sin egen leilighet i Orkdal 8. oktober i fjor. Statsadvokat Eirik Lereim har nå tatt ut drapstiltale mot mannens 27 år gamle nabo.

- Vi mener tiltalte slo Harry Arve Nakstad flere ganger i hodet med et balltre, sier Eirik Lereim til adressa.no

Døde dagen etter

Voldsutøvelsen skal ha funnet sted hjemme hos tiltalte i ett-tiden om natten. 59-åringen skal ha dødd av skadene påfølgende morgen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen på forsettlig drap. Han innrømmer å ha utført vold, men nekter for at det var meningen å ta livet av 59-åringen, sier advokat Randolf Schumann Hansen.

Beslagla balltre

Bakgrunnen for at tiltalte gikk til angrep på Nakstad skal ha vært at avdøde hadde klaget til politiet på festbråk. Både siktedes og fornærmedes DNA ble funnet på balltreet som ble beslaglagt på åstedet. Selv forklarer 27-åringen at han brukte balltreet til å pirke borti fornærmede etter å ha slått ham med albuen. Men han nekter for å ha brukt balltreet som slagvåpen.

- Hjalp tiltalte

To personer er siktet for å ha hjulpet til med å ødelegge bevis, og for å ha bidratt til å frakte fornærmede tilbake til sin egen leilighet, vegg i vegg med tiltaltes.

- Etterforskningen av disse to personene er ennå ikke avsluttet, sier Eirik Lereim.

Ifølge den drapstiltalte 27-åringens egen forklaring hadde han drukket en halv liter hjemmebrent og inntatt 17 tabletter av epilepsimedisinen Rivotril i forkant av voldsutøvelsen. Tablettene får han foreskrevet av lege, men doseringen er en tablett tre ganger daglig.

En 27 år gammel nabo av avdøde Harry Arve Nakstad er tiltalt for forsettlig drap. Foto: TROND OLA TILSETH