Vegtrafikksentralen har hatt stor pågang fredag. Det har vært krevende kjøreforhold over store deler av Trøndelag med flere utforkjøringer.

- Det ble visst litt mye vinter på en gang kan du si, sier Morten Eitran ved Vegtrafikksentralen.

Såpeglatte veier

En søppelbil fikk problemer med å holde seg på veien i Elvran i Stjørdal kommune. Bilen skal ha forsøkt å kjøre opp en gårdsvei, og glidd bakover på det såpeglatte underlaget.

En brøytebil i Rissa kjørte også utfor veien fredag ettermiddag. I tillegg har flere personbiler havnet utfor veibanen.

På E6 nord for Oppdal sentrum fikk en bil problemer på glatta. Det førte til at E6 ble stengt like før klokka 17 fredag ettermiddag. Der var veien stengt i omtrent en time før det ble satt i verk  regulering av trafikken i ett felt fordi stedet. 18.45 var veien ryddet og trafikken gikk som normalt.

På Hitra har fylkesvei 714 vært stengt ved Barman skole. To vogntog har i tur og orden sperret veien. Der er det anbefalt omkjøring på fylkesvei 381 via Melandsjøen.

Feilberegner farten

Etter en periode med mildvær og gode kjøreforhold sitter Vegtrafikksentralen med et inntrykk av at bilistene ofte feilberegner farten når vinteren plutselig returnerer for fullt.

- I tillegg er det mange utenlandske vogntog som ikke er vant til vinterføret vi har her i dag. Noen har dårlige dekk, mens andre har utstyret i orden, og det er kanskje ferdighetene det går på, sier Eitran.

En kvinne kom uskadd fra en utforkjøring på RV 705 mellom Lånke og Elvran i Nord-Trøndelag. Foto: Erling Skjervold
En trailer som havnet utfor veien på E6 ved Halland camping ved Berkåk, sørget for trafikale problemer. Det var manuell dirigering i ett felt. Foto: Kim Nygård