- Vi er interessert i alle slags observasjoner i tidsrommet mellom klokka 01.00 og 05.00 natt til lørdag, sier konstituert lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin til Adresseavisen.

Det var klokken 04.30 natt til lørdag at politiet mottok melding om en skadd mann i Lånke i Stjørdal. Det var AMK-sentralen som varslet politiet. Da patruljen kom fram til stedet, som ligger ved en gård, var mannen i 20-årene død. Fire litauere ble pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til det.

Siktet hevder han forlot stedet

Politiet etterlyser vitneobservasjoner av en voksen mann som gikk eller jogget på strekningen mellom Frigården og Stjørdal sentrum i det aktuelle tidsrommet. Denne voksne mannen er en av de pågrepne mennene som er siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til det.

- En av de siktede har hevdet i avhør at han deltok i sammenkomsten, men forlot området før de andre og dro til boligen i Stjørdal sentrum. Vi ønsker å få bekreftet disse opplysningene. Han oppgir selv at han var til fots, forklarer Ulvin.

Han forteller videre at en av de siktede ble pågrepet i boligen sin i Stjørdal sentrum.

Politiet har søndag fortsatt med avhør av flere av de siktede og det er foretatt åstedsundersøkelser.

Vil ikke gå ut med dødsårsak

Skadene som avdøde er påført er forenlig med dødsårsaken ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten. Av hensyn til etterforskningen, vil ikke politiet gå ut med flere opplysninger fra obduksjonsrapporten.

- Dødsårsaken er ikke endelig bekreftet, men han er påført skader som følge av vold, og disse skadene førte til fornærmedes død, utdyper Ulvin.

- Vet dere noe om våpenbruk?

- Jeg vil ikke kommentere om det er brukt våpen eller om en gjenstand er brukt som et våpen, sier Ulvin.

- Hvor er skadene påført?

- Det vil jeg heller ikke kommentere, sier Ulvin.

Fant blod utendørs

Politiet har tidligere opplyst at det ble funnet blod utendørs. Den avdøde mannen ble lørdag ettermiddag båret bort fra et skogholt ved en gård, ifølge Adresseavisens fotograf på stedet. Politiet ønsker ikke å si hvor avdøde ble funnet.

- Vi er ikke sikker på om fornærmede var død da meldingen kom til oss. Det vil kanskje den utvidede obduksjonsrapporten si noe om, sier han.

Politiet har ikke gått ut med hvem som meldte inn hendelsen til AMK-sentralen.

- Det har betydning for videre etterforskning og avhør, forklarer Ulvin.

Sitter på Tunga

Alle de fire siktede vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling ved Sør-Trøndelag tingrett. De fire siktede mennene sitter ved Trondheim fengsels avdeling på Tunga, og fengslingsmøtet vil derfor foregå i Trondheim.

- Det er ingen endring i siktelsen, men det vil bli vurdert hele tiden. Jeg ønsker ikke å kommentere om noen har erkjent straffskyld, sier han.

Politiet har gjennomført førsteavhør av alle de fire siktede.

- Denne informasjonen må sammenholdes med våre funn. Det blir et møysommelig arbeid og det er et puslespill av opplysninger, mener Ulvin.

Har ikke klart motiv

Politiet har så langt ikke avdekket noe motiv for voldsutøvelsen.

- Vi har ikke noe klart motiv. Og det er veldig essensielt å finne ut av. Vi jobber også med å finne ut om det var én eller flere som sto bak volden. Vi vet ikke hva slags rolle de impliserte har i gjerningen, sier han.

- Det er ikke til å legge skjul på at det var beruselse inn i bildet, og det vil være behov for flere avhør. Alle fem er bekjente av hverandre. Ingen er i familie, og de kjenner hverandre i varierende grad, sier han.

Ulvin bekrefter at avdøde hadde samme arbeidsgiver som tre av de fire siktede. Arbeidsgiver har fortalt til Adresseavisen at det aldri var noe tull med dem.

Sperret av bolig i sentrum

Konstituert lensmann Ulvin forteller at flere av de siktede bor i samme hus i Stjørdal sentrum. Boligen ble sperret av i påvente av krimtekniske undersøkelser. Disse undersøkelsene vil bli gjennomført i neste uke.

- Jeg vet ikke om avdøde bodde i samme bolig som flere av de siktede i Stjørdal sentrum. Vi jobber med å plassere de involverte i de ulike boligene. En av de siktede var bosatt i boligen i Lånke. Vedkommende har familie, men vi vet ikke om de var hjemme, sier han.

Må få hjelp til id

Politiet er ennå ikke sikker på identiteten til avdøde, men antar at det dreier seg om en litauer i 20-årene.

- Vi har ikke 100 prosent bekreftelse på identiteten. Blant annet har ikke mannen sine nærmeste pårørende i Norge, sier Ulvin.

Han mener politiet er avhengig av opplysninger fra Litauen for å få en endelig identifisering av avdøde. Det er sendt anmodning via Interpol til litauiske myndigheter.

- Vi håper det går så fort som mulig, sier Ulvin.

Flere krimteknikere var på åstedet for å sikre spor lørdag. Foto: Kristin Slotterøy