Foto: GORM KALLESTAD / SCANPIX

Sørgeprotokoll: Skriv din kondolanse

Det var Aftenposten som i dag meldte at det trolig skal ha gått syv-åtte timer mellom de to drapene i Skogmo i Overhalla. Dette er opplysninger som er totalt ukjente for lensmann Erling Lunstadsveen.

- Vi har ikke noe eksakt tidpunkt for når drapene har skjedd. Vi har bare fått en midlertidig obduskjonsrapport som ikke sier noe eksakt om drapstidspunktet. Det eneste vi mener å vite er at drapene har skjedd mellom klokken 23.00 og 07.10, da mannen tok en buss fra Overhalla til Namsos, sier lensmann Erling Lundstadsveen til adressa.no.

Etterlyser vitner

Han etterlyser nå flere vitner som kan ha sett den drapssiktede Bahadir Mirzaolimov fra han forlot åstedet i Overhalla til han ble pågrepet i Trondheim.

- Foreløpig mener vi han har tatt en buss fra Overhalla til Namsos klokken 07.10 mandag morgen. Derfra har han tatt en buss videre til Trondheim, hvor han ankom rundt klokken 13.00, sier Lundstadsveen.

Han oppfordrer alle som kan ha gjort observasjoner av den siktede til å kontakte politiet, slik at de kan kontrollere opplysningene. Overfor adressa.no har vitner hevdet å ha sett den siktede gå på en buss ved Hell, like ved Værnes. Dette kjenner Lundstadsveen ikke til.

- Vi har en formening om at han har tatt en direktebuss til Trondheim. Men dersom noen mener han har gått på en buss ved Værnes bør de ringe politiets tipstelefon, sier Lundstadsveen.

Avhører vitner

Lundstadsveen mener nå å ha skaffet seg en rimelig god oversikt over mannens bevegelser frem til han ankom åstedet, men også her er han på jakt etter flere vitner.

- Vi har startet avhør av vitner fra hele Namdalen for å kartlegge alle bevegelser fra han forlot bopæl. Vi er rimelig sikre på at han oppsøkte asylmottaket på Grong søndag. Han har tatt båt fra Rørvik til Namsos, før han reiste til Grong. Hvordan han kom seg videre fra Grong til Overhalla vet vi ikke helt sikkert. Men vitneobservasjoner kan tyde på at han har gått etter veien, konstaterer Lundstadsveen.

Sitter i avhør

Avhørene av den siktede 26-åringehn startet i Trondheim klokken 10.00 i formiddag.

- Avhøret er i gang i Trondheim. Det blir ledet av en etterforsker fra Kripos, og mannens forsvarer er tilstede. Foreløpig har jeg ikke fått noen tilbakemeldinger fra avhøret. Han vil bli fremstilt for fengsling i Trondheim tingrett i morgen klokken 10.00, sier Lundstadsveen.

Fredag vil det også bli foretatt dommeravhør av 10-åringen som varslet om drapene. I formiddag deltok hun under en minnemarkering ved Overhalla barne- og ungdomsskole, og hun skal etter forholdene ha det bra.

- Hun er ivaretatt av familien, konstaterer Lundstadsveen.

Les mer: Alt om dobbeltdrapet