Foto: JENS SØRAA

Sørgeprotokoll: Skriv din kondolanse

Klokken 09.30 begynte minnemarkeringen etter drapene på Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) ved Overhalla barne- og ungdomsskole.

Tente lys

Det var tent lys foran et bilde av den drepte førsteklassingen Cicilie Watnan Lian, og på gulvet tente to eldre elever et lyskors.

Sogneprest Anders Hammer talte til barna og foreldrene om sorg, men også om å bevare håpet. Spesielt gripende ble det da klassekameratene til den drepte, sammen med sine foreldre, ble sittende rundt lyskorset etter at alle de andre hadde forlatt hallen.

Minnesamværet ble avsluttet rundt klokken 10.00.

- Alle i sjokk

At en sjuåring er blitt brutalt drept, og at en tiårig jente har mistet sin mor, har gjort et sterkt inntrykk på alle.

– Vi er alle i sjokk. Det er ufattelig. Vi har ingen å miste, sier Louise Weider, assisterende rektor ved Overhalla barne- og ungdomsskole.

Skolen er ikke større enn at alle kjenner de to jentene. Inne i idrettshallen sto et bilde av den drepte sjuåringen plassert på et bord med levende lys. Bildet viser den avdøde sittende ved skolepulten sin. Utenfor henger flagget på halv stang.

Les mer: Alt om dobbeltdrapet

Familien har nå et stort apparat rundt seg til støtte i den vanskelige tiden.

Den drepte Anne Grete Vollums tiårige datter, som ble kneblet og bundet av drapsmannen, deltok på minnesamværet i formiddag.

Jenta var tilstede sammen med sin familie, og hun tente et lys under minnestunden i Gimle idrettshall. Jenta bor nå hos sin far. At hun var tilstede under minnesamværet ønsker ikke skolen å kommentere.

- Vi er trygge på at hun blir fulgt godt opp. Vi er åpne for hennes behov, og vi vil ha henne tilbake i hennes eget tempo, sier assisterende rektor Louise Weider ved Overhalla barne- og ungdomsskole til adressa.no.

Overhalla kommune har satt inn et kriseteam, og de får også støtte fra Namsos dersom det er behov.

Minnestund på skolen. Medelever til drapsofferet Cicilie Watnan Lian (7) er i formiddag samlet til minnestund i Overhalla barne- og ungdomsskole. Foto: JENS PETTER SØRAA
Sorg i bygda. Flagget vaiet på halv stang på skolen i Overhalla i går. I formiddag er det minnestund. Foto: LEIF ARNE HOLME