Under sin forklaring i Inntrøndelag tingrett innrømmet healeren å ha mottatt en slik sum. Han forklarte at dette var tilbakebetaling av et lån som den kreftsyke kvinnen hadde fått av ham. De lånte pengene skulle angivelig brukes som hjelp til innkjøp av møbler og interiør i forbindelse med at én av kvinnens døtre nettopp hadde etablert seg i ny bolig. En del av pengene skulle også brukes i forbindelse med et bilkjøp.

-Jeg bruker ikke å forlange betaling. Folk som jeg har hjulpet har gitt meg det de har ønsket å gi meg, sa healeren i sin forklaring.

Pårørende punget ut

Ingen av de pårørende som i tur og orden har vitnet i saken kjente til at avdøde hadde mottatt lån fra healeren. Derimot var de samstemte i sin forklaring om at kvinnen, da hun lå på sitt siste, anmodet familiemedlemmene om å ta ut 50 000 kroner som skulle utbetales til healeren for tapt arbeidsfortjeneste og behandlingen han hadde gitt.

Det ble også opplyst at kvinnens foreldre tok ut 30 000 kroner mens ektefellen bidro med 20 000 kroner. Pengene ble brakt til Sykehuset Levanger i en konovolutt som kvinnen ga den videre til healeren.

Ville ha kontanter

Kvinnens datter fortalte at de hadde forhørt seg om healeren kunne motta pengene på konto. Dette skal han nektet.

- Jeg følte at dette kunne få et etterspill. Han aksepterte kun kontanter, sa datteren som avviste at hun på noe tidspunkt hadde mottatt penger fra moren.