Du kan bla i bildeserien over ved å trykke på bildet.

Tema for årets Vømmølfestival er nemlig Jul i Vømmøldalen. Lørdag formiddag strømmer folk til Verdal sentrum i tusentall for å få med seg Vømmølfrokost og opptoget litt senere. Mange av dem utkledd i vømmølkostymer.

Rekordsalg

Men allerede torsdag startet de første arrangementene i festivalen.

- Det er tidenes forhåndssalg i år, fastslår festivalsjef for Vømmølfestivalen, Svenn Erik Sagvold til Adresseavisen.

I en pressemelding  fra festivalen forteller de at det er solgt 3350 billegger lørdag morgen. De siste årene har forhåndssalgen ligget rundt 2000 billetter.

foto
Interessen for å være med i opptoget er fortsatt stort, selv om det er noen færre kjørende ekvipasjer i år. Foto: Leif Arne Holme

- Det virker som om flere har skjønt at det er gunstig med festivalpass, slik at de kan komme inn både fredag og lørdag, sier Sagvold.

Det hører med til historien at allerede fredag tok Vømmelfesten på utestedet Talia i Verdal sentrum litt vel kraftig av da en gjest tømte et pulverapparat og 350 gjester måtte evakueres.

Traff med tema

Han sier responsen har vært bra på årets festivaltema som er «Jul i Vømmøldalen».

- Det appellerer nok til fantasi og kreativitet. Det virker som mange har tent på det. Nå er det nesten som å gå her i desember, sier Sagvold og snakker om tenningen av julegata tidligere i uka.

- Det er slett ikke hver dag du kan oppleve pinseaften og jul på samme dag.  Det kan du i dag, sier han.

Festivalsjefen snakker om julebordet lørdag kveld på festivalområdet i Folkeparken. Der blir det virkelig stas og glitter.

Menyen er selvsagt i tråd med Rotmos sangtekst: «Det ska bli kotteletta, pøls å steik».

Rolig start

Politiets innsatsleder Stig Viken sier det er mye folk i Verdal sentrum, men at det er rolig før opptoget starter.

- Vi har en del politifolk på plass i sentrum og følger med. Vi kommer blant annet til å følge med alkoholbruk. Det er virker som om det er litt færre motoriserte doninger i toget i år, litt færre festplasser, sier Viken, som selv er representert i opptoget med familiens gammeltraktor.

foto
Politiets innsatsleder Stig Viken, foran familiens egen gammeltraktor i opptoget. Foto: Leif Arne Holme

En 1949-modell International McCormick Farmall Cub, med åttehesters bensinmotor og påmontert slåmaskin og henger med tipp. Den ble i sin tid kjøpt inn av Vikens farfar og brukes på familiens småbruk på Frosta.

- Jeg har delegert bort kjøringen. Rasmus Musum sitter bak rattet. Det er datteren og en vennegjeng, som er med i opptoget, sier Viken.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter