En sørtrønder i 20-årene mistet livet i møteulykken på E39 inne i Storsandtunnelen torsdag ettermiddag. Politiet ble varslet om kollisjonen klokken 12.14. Etter sammenstøtet begynte det å brenne i semitraileren, som ble stående inn mot tunnelveggen.

Bildet av den utbrente semitraileren er tatt av politiets tekniske etterforskere.

Semitraileren kom kjørende fra Orkanger og var på vei til Trondheim mens personbilen kom motsatt vei. Etter kollisjonen ble de stående rundt 200 meter fra hverandre.

Vrakgods lå utover

I nitiden torsdag kveld fikk adressa.no være med personell fra Veitrafikksentralen inn i tunnelen. Det ligger rester og vrakgods fra kjøretøyene strødd, og det er en del støv på bakken. Utover dette, var det ikke synlige skader på tunnelen.

Fartsgrensen på stedet er 80 km/t. Det skal ikke være meldt om spesielt høy hastighet i forkant av møteulykken.

- Vi kan ikke konkludere om årsaken enda, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Politiet jobbet med åstedsundersøkelser inne i Storsandtunnelen frem til cirka klokken sju torsdag kveld. Om lag en time senere ble restene av lasten på den utbrente semitraileren fraktet ut av tunnelen. Personbilen ble hentet av et bilbergingsselskap litt tidligere. Bilen hadde store skader i frontpartiet.

Sørtrønderen i 20-årene var alene i bilen. Avdøde ble tatt ut tunnelen i sjutiden.

Sjåfør får behandling

Semitrailersjåføren, en mann på 45 år fra Polen, kom seg ut av kjøretøyet og tunnelen like etter at kollisjonen inntraff klokken 12.14. Han ble fraktet til St. Olavs Hospital hvor det er ventet at han får behandling gjennom natten.

Politiet skal avhøre 45-åringen fredag.

Brannen kollisjonen skapte, ble slukket klokken 13.25. Fem minutter senere var hele tunnelen gjennomsøkt. Det ble ikke funnet andre skadde eller omkomne.

Storsandtunnelen er 3653 meter lang og er den lengste av tunnelene mellom Klett og Orkanger.

Semitraileren var fullstendig utbrent. Foto: RUNE PETTER NESS
Semitraileren var fullstendig utbrent etter brannen. Foto: POLITIET
Et bilbergingsselskap jobbet med å fjerne trekkvognen fra tunnelen. Foto: RUNE PETTER NESS
Her blir den ene ulykkesbilen fraktet vekk fra tunnelen. Foto: PÅL SOLBERG
Det kom røyk ut av tunnelen. Foto: Sophie Bergersen