- Nå er det endelig nok snø! Jeg har gått noen turer tidligere også, men sist jeg gikk så ikke skiene ut under, så jeg tenkte jeg fikk vente til det ble mer snø. Men nå klarer jeg ikke styre meg lenger, i dag måtte vi bare ut, sier Arnt Skog som sammen med kona Mona var blant de første på parkeringsplassen ved Henriksåsen i dag.

- Vi skal iallefall gå til Elgsethytta, det er målet i dag sier Mona Skog i det de spenner på seg skiene, klare for tur på nysmurte ski.

LES OGSÅ: - Jada, flotte skiforhold i Bymarka

Jublet for snøen

Tove og Knut Mathisen kom fra Australia for bare noen dager siden og ble kjempeglade da snøen kom i går. Fra 40 plussgrader i Australia til minus ti grader i Trondheim ble litt av en kontrast for skientusiastene.

- Det ble en skikkelig nedtur først da vi kom hit og så at alt var helt grønt, men det ble desto mer fantastisk å våkne i går til masse snø. Nå skal vi storkose oss, det er jo så nydelig dette at det er nesten ikke til å tro, med den soloppgangen. Det er magisk, selv om det ble en stor overgang for oss, sier ekteparet, før de legger i vei ut fra Henriksåsen.

LES OGSÅ: - Her finner du vinteren

Endelig skitur

- Vi har trua på dette, det kan nesten ikke bli finere enn dette, selv om det er ni-ti minusgrader. Men vi skal være aktive alle sammen, så da blir det greit, sier Kari Marie Nesjø som sammen med mannen Eyvind, datteren Ida Marie (4) og sønnen Martin (1) var tidlig ute tredje juledag for å teste det fine skiføret. Ida Marie er en ivrig skiløper, mens Martin satser på rattkjelke på første del av turen, men han har også med seg ski.

Sigmund Knutsen dro ut allerede klokken ni i dag og var ute et par timer på sin aller første skitur denne sesongen. Han melder om fine forhold, også utenfor det vanlige løypenettet.

LES OGSÅ: Så lenge skal vinteren vare denne gangen

Vakkert lys

- Det er en god såle, og et godt underlag i dag. Jeg tok en liten avstikker utenom løypene, det er også fullt mulig. Da jeg dro ut hadde jeg månen i det ene hjørnet av marka, og en svak, rødlig himmel i den andre retningen, så det har vært ganske så vakkert på denne juledagen. Og når sola er fremme er det godt å være ute, bare man er i bevegelse, sier Knutsen som var godt kledd for anledningen, og de ti munusgradene.

På skiklubben.no meldes det om at det er kjørt scooter m/rulle i Fjellsetermyrløypene. Vårløypa kjøres med scooter i formiddag. Det er fortsatt isete og glatt i enkelte partier med tynt snølag, så ta hensyn.

Og du bør ikke vente for lenge dersom du har planer om en skitur eller to i romjulen. Meteorologisk institutt melder om at det kan bli noe varmere på onsdag og torsdag, og at nedbøren da sannsynligvis vil komme som regn.

Knut og Tove Mathisen kom fra Australia for bare noen dager siden og ble kjempeglade da snøen kom i går. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Mona og Arnt Skog har ventet lenge på gode snøforhold, tredje juledag ble det omsider godt skiføre. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Nysnø og nysmurte ski for Arnt og Mona Skog på tredje juledag. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Ida Marie (4) hadde gledet seg vledig til skituren med mamma, pappa og lillebror i dag. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Martin (1) satset på rattkjelke under første del av turen i Bymarka i dag. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Isak og Håkon Tjelmeland la ut fra Henriksåsen formiddag. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
TRONDHEIM Henriksåsen: Snøfallet 2. juledag har ført til perfekte forhold i Bymarka. I 10 minus og skyfri himmel valgte mange å endelig ta seg en skitur 3. juledag. Sigmund Knutsen Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Alle på tur. Lillebror Martin (1) , mamma Kari Marie, pappa Eyvind og Ida Marie (4) var tidlig ute tredje juledag Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Full jubel for det flotte skiføre i Bymarka. Mange hadde tatt turen ut på ski tredje juledag. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN