Miljøenheten i Trondheim kommune arbeider nå med en tiltaksplan med straksforslag som åpner for innføring av piggdekkrestriksjoner i de periodene av året hvor mengden svevestøv overskrider de lovlige grenseverdiene.

Det har satt sinnene i kok hos adressa.nos lesere.

Andreas Grande er veldig tydelig på at piggdekkforbud ikke er noe for ham.

«Tull!!! Skal ikke være lov. Folk kan da ikke ha tre sett med felger og dekk liggende.»

Sure på salting

En annen av debattantene er Arne Vollan som har byttet til piggdekk etter å ha kjørt piggfritt i 15 år.

«Det kommer ikke på tale å kjøre piggfritt så lenge de ikke slutter med saltingen. Fatter ikke hvilke tullinger som kom på dette med salting av veier. Salt skaper is, begynn å strø med sand igjen som før i tiden. Kommer ALDRI til å betale noe piggdekkgebyr heller. Punktum!»

Debatten raser stadig rundt hva som er årsaken til svevestøvet.

Håkon mener det er saltingen av veien som er synderen.

«Partiklene som piggdekk river løs fra asfalten er for store til å lage svevestøv, men de blir brutt ned til små partikler i saltsuppa. Når den tørker blir de naturlig nok til støv.»

Ikke effektivt med piggfritt

Ann Iren Eldevik Brå mener at piggfrie dekk ikke er like effektivt utenbys, og at busstilbudet inn til byen ikke er bra nok.

«Det er alt for lite parkering ved bygrensen for de som vil ta buss til sentrum.»

Det er Mia Espen Sæternes helt enig i.

«Jeg får begynne å ta med piggfrie vinterdekk i bilen, så når de må legges over på felgen er det vel bare å sende regninga til kommunestyret. Når jeg skal hjem igjen må piggdekkene på igjen, da jeg bor utenfor bygrensa med veier uten veisalt. Så da blir det vel å sende en ny regning. Ellers bør det gå gratis buss.»

Karita Krogstad synes Trondheim kommune bør gjøre som i Bergen.

«Gjør som Bergen. Ha gratis buss en periode så kan de som bor lengre unna og faktisk bør ha piggdekk få ha det. Bil fra forstedene og inn til sentrum er uansett luksus når busstilbudet er bra.»

- Luften er for alle

Blant havet som mener kommunen straksforslag er fullstendig uhørt er Moica Holøyen, hun støtter kommunens forslag.

«Virker som om de fleste mener at piggdekk er viktigere en folks helse. Man må begynne en plass for å bedre miljøet. Luften er for alle, hilsen ei som har kjørt piggfritt i 10 sesonger»