Knappe to uker etter at sementbåten «Cyprus» braste inn i småbåthavnen i Levanger kan båtene igjen legge til kai.

To tredjedeler av havnen ble totalskadd i sammenstøtet. Den ødelagte delen er nå byttet ut med flunkende nye brygger.

- Det ser utrolig bra ut. Vi var himmelfallen når Ørsta satte i gang produksjon, og nå viser det seg at havnen kom en uke tidligere enn planlagt. Det kan ikke bli bedre. En slik havn som vi fikk nå, er det vanligvis fire måneders leveringstid på, forteller leder for båtforeningen, Lars Edvard Hoff.

Mangler utliggere

Det er Ørsta Marine som har levert og montert det nye havneanlegget. Da de fikk høre om båtulykken satte de i gang døgnproduksjon av nye bryggeelementer og satte som mål å få levert ny havn ved slutten av månedsskiftet, men det gikk faktisk enda raskere enn først antatt.

Fortsatt mangler noen utliggere. Disse leveres om en til to uker, men det skal være nok av ledige plasser ved havnen til at båteierne kan få plass til båten sin, opplyser båtforeningen.

Blant disse er Jan Roger Sivertsen. Han fikk både sin 22 fot lange sjark innklemt mellom småbåter for to uker siden.

Travle verksteder

- Det er ikke noe annet å gjøre enn å gi honnør. Havnen er en ren kopi av det vi hadde før kollisjonen.

Lørdag legger han båten sin på nytt til kai. Han tviler på at han får brukt den i sommer, men synes det er helt greit å få båten sin «hjem»

- Jeg har ennå ikke fått taksert den. Den må nok også restaureres en god del før jeg kan ta den ut. Verkstedene her er opptatt i hele sommer, så det blir vel ikke før til høsten, sier Sivertsen.

Han er ikke den eneste som går en båtløs sommer i vente, ifølge båtforeningen.

- Vi har måttet akseptere at ikke alle får i stand båtene sine denne sommeren. Det er fortsatt mange som er frustrerte over forsikringsselskaper og at de ikke får taksert båtene sine. Men når vi ser tilbake, og vet at det bare er fjorten dager siden kollisjonen, så må vi selvfølgelig si oss tilfreds med at havnen er på plass. Så får vi håpe at det ordner seg for hver enkelt, sier Lars Edvard Hoff.

I et møte med båtforeningen, Kristian Gerhard Jebsen skipsrederi og NCH ble det lagt planer for erstatningsoppgjøret og hvordan småbåthavnen best skal restaureres.

En stor sementbåt gjorde skader i millionklassen på småbåthavna i Levanger. Foto: Leserbilde
Slik så det ut etter sementbåten hadde kjørt inn i havna. Foto: Leif Arne Holme