Lensmann Brynjar Einum ved Meldal lensmannskontor forteller at politiet gjennomførte tekniske undersøkelser fredag ettermiddag. De gjennomførte avhør av både fornærmede og siktede. Det skal ikke være noen relasjon mellom de to.

- Plassen hvor voldtekten skal ha skjedd er lokalisert, og det var i terrenget utenfor festivalområdet, sier han lørdag formiddag.

Politiet har ingen vitner som har sett eller hørt noe i forbindelse med hendelsen.

Siktede er løslatt

- Kvinnen ble undersøkt ved Orkdal Sjukehus. Mannen som er siktet ble løslatt i går kveld. Saken etterforskes likevel for fullt, sier Einum.

Han forteller at det ellers har vært lite å melde om av straffbare med tanke på Storåsfestivalen.

- Vi har en som er anmeldt for legemsfornærmelse og han ble pågrepet i natt. Ellers har det ikke vært noe beslag av narkotika så langt under festivalen, sier han.

Begge i 20-årene

Voldtekten skal ha skjedd utenfor campområdet til Storåsfestivalen natt til fredag.

Begge to er festivalgjester i 20-årene. Verken mannen eller kvinnen er kjenninger av politiet i Meldal.

Einum ønsker ikke å gå nærmere innpå hvor de involverte i saken kommer fra.

- Vanskelig å helgardere seg

Festivalsjef Bjørn Steinar Kirkholt mener det er tragisk at slike ting skjer. Han er likevel trygg på at sikkerheten er bra.

- Vi har skalert opp sikkerheten, men det er vanskelig å helgardere seg der du har ett campområde hvor mange bor 24 timer i døgnet, sier han.

Han forteller at de har proffvakter som står for størsteparten av vaktholdet, i tillegg til en del frivillige vakter.

- Jeg må bare si at det oppstår hendelser når mye folk er samlet på et lite område. Det er noe som vi hele tiden prøver å jobbe forebyggende mot. Både når det gjelder sikkerhet, vakthold, natteravner og røde kors, sier han.

Fornøyd med vaktholdet

Adressa.nos reporter på stedet har snakket med flere campinggjester. De forteller at det var mer fyll og bråk på torsdag enn på fredag, siden det ikke var satt opp noen konserter. Festivalgåerne skal likevel være fornøyd med sikkerheten.

- Sikkerheten er mye mer synlig her enn på andre festivaler, sier festivalgåer Wanja Pettersen.