Helltunnelen på E6 ble tirsdag stengt på grunn av tekniske problemer, noe som førte til lange køer i sørgående retning.

Spesielt utfordrende ble det i ettermiddagsrushet ved Værnestunnelen, ved avkjøringen til Gjevingåsen der omkjøringen skulle foregå. Det var stillestående køer i flere timer.

Politiet i Nord-Trøndelag måtte til stedet og geleide bort en bilist som hadde forsøkt å snu midt i køa. Politiet oppfordret folk via Twitter til å være tålmodig i trafikken.

- Provoserende sniking

Og når det oppstår lange køer, er det alltid noen som vil kjøre forbi og komme seg lenger fram. Det er kanskje ikke ulovlig, men bryter med den strenge køkulturen her til lands.

En yrkessjåfør fra Trondheim, som ikke vil ha navnet sitt i avisen, kjører ofte strekningen mellom Stjørdal og Trondheim. For å holde orden i rekkene, la han seg ut i venstre fil for å blokkere for snikere. Det hjalp ikke. Flere kjørte utenfor gul-linjen for å rykke fram i køen.

- Det er provoserende at noen alltid skal snike i køa. De tror de er viktigere enn oss andre. Vi så mange frekke forbikjøringer, sier han.

Han mener at det er et ikke-fungerende flettesystem som fører til snikingen.

- Folk kan ikke å flette når de kommer på toppen av denne bakken, det fungerer bare ikke. Da er det beste at alle står i samme kø, sier han.

- «Skulderbrøyting»

Trafikkoperatør Magnus Storø i Vegtrafikksentralen bekrefter at det til tider er en ukøkultur i trafikken.

- Folk må være oppmerksomme og skjønne når de skal ta av til avkjøringen. I dag har vi sett tendenser til «skulderbrøyting» i for å komme seg inn i riktig fil, sier Storø.

Da Adresseavisen er i kontakt med Storø like etter klokken 17, vet han ikke når tunnelen vil åpne igjen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.