Det var i midten av januar at det ble oppdaget skader i konstruksjonen på undersiden av brua, etter at et kjøretøy hadde slått oppi.

Vitner observerte en lastebil med gravemaskin som kjørte fra stedet, og da Statens vegvesen undersøkte skadene ble veien stengt både på oversiden og undersiden av brua.

Sjåfør siktet

Bilføreren som er mistenkt har i avhør innrømmet å ha vært borti konstruksjonen, men nekter for å ha forårsaket de omfattende skadene.

- Sjåføren er avhørt, men vi avventer en rapport fra Statens vegvesen om skadene på kjøretøyet og brua, sier etterforskningsleder Simon Stenhaug ved Malvik lensmannskontor.

Vedkommende er siktet for brudd på veitrafikkloven.

Omfattende utbedringer

Ifølge Statens vegvesen beløper reparasjonsarbeidet seg til over én million kroner. En midlertidig bru har gjort det mulig å holde ett kjøretøy åpent på fylkesveg 950. I tillegg ble det etablert ny adkomst til Malvik havn. Det har vært lysregulering av trafikken på den midlertidige brua, noe som i perioder har ført til store trafikkproblemer i Hommelvik sentrum.

Mye venting

- Det har vært en meget komplisert oppgave og de som har utført arbeidet har gjort en meget god jobb, sier Kjell Ole Fossum, prosjektleder i Statens vegvesen.

Bjelken som måtte byttes ut var ti meter lang og innstøpt med armering i brudekket. Mange av de innleide ekspertene og leverandørene hadde ikke ledig kapasitet, det har ført til ekstra ventetid for de som skulle bytte ut de ødelagte delene på brua. Dette gjelder både planlegging av jobben og produksjonen av bjelken som skulle erstatte deler av den som var ødelagt.

Ventet til skoleferien

Statens vegvesen var klare til å åpne gammelbrua for trafikk for to uker siden, men skolen i Hommelvik ba om at den midlertidige brua først ble fjernet etter at ferien hadde startet. Mye av trafikken ble ledet over skoleområdet når fylkesveien over Homla bru er stengt.

- Det er ikke rart at noen reagerer på at vi har brukt fem måneder på å reparere brua, men det ligger mye planlegging bak dette, sier Fossum.