Foto: FILMWEB

- Jeg håper det er en skikkelig spennende film, en sånn der man blir skikkelig redd.

- Åh, jeg har gledet meg sånn til denne filmen skulle komme!

Vi sitter på bakerste rad og hører på hva barna rundt oss sier. Forventningene er store idet Prins Caspian ruller igang. Og barna blir sugd inn i et 2,5 timers langt eventyr. I sluttscenen har filmen oss alle i sin hule hånd. Selv to tøffe gutter på 8 og 9 år, som ikke har blunket under de ganske så brutale kampscenene, snufser litt og erklærer at de nesten begynner å gråte.

SI DIN MENING: Her kan skrive din egen filmanmeldelse

Bedre enn nummer én

Veldig ofte er oppfølgerfilmer en skuffelse. Denne gangen er det annerledes. Vi fanget opp en del reaksjoner etter filmen.

– Kjempeartig! –Bedre enn den første! – Mer spennende enn den forrige, siden de sloss flere ganger. – Kulere enn nummer én. – Morsomt, særlig det med musene. – Artig med alle fantasidyrene, og så bra at det var dyrebarn også! – Litt skummelt. – Nei, nei, nei, ikke noe skummelt i det hele tatt!

Guttene som hadde en tåre i øyekroken på slutten trekker et lettelsens sukk. – Det ble heldigvis lite kyssing! Hvis det hadde vært en voksenfilm hadde det sikkert vært mye mer, tror de.

En trettenåring med mer romantiske anlegg føler seg derimot litt snytt over akkurat det med den sparsomme kyssinga. – Det var litt... lett liksom, sukker hun.

Annet syn enn de voksne

- Smørprinsen Caspian (Ben Barnes) framstår stadig like nysminket med luftig hår i primitive kår, skrev Adresseavisens anmelder om filmen forrige uke. Hun hadde dessuten en del å utsette på de snakkende dyrene, som hun ikke syntes var troverdige nok.

Dette vil ikke de barna og ungdommene vi har pratet med høre snakk om. Tvert imot synes de dyrene var skikkelig bra. Mange mente dessuten at man ødelegger filmopplevelsen helt dersom man sitter og studerer håret for nøye, for å se om det ser ekte ut. Nei, ungdommens anmeldelse ser ut til å helle mer mot en 6’er enn den 5’ern Prins Caspian fikk av den voksne anmelderen.

– Åh, jeg håper alle sju Narniabøkene blir til filmer, kvitret en 11-åring som nærmest svevde ut av kinosalen etter filmen. HUN ville nok gjerne gitt sju på terningen også.