Innrømmelsen kom da politiet pågrep ham i går.

Etter det Adresseavisen erfarer er det sønnen til mannen som bodde i huset som har erkjent brannstiftelsen. Etter å ha etterforsket brannen siden 7. oktober, besluttet politiet å sikte mannen for mordbrann i går. Det var i går ettermiddag politiet pågrep ham, og etter kort tid innrømmet mannen at det var han som antente brannen.- Han erkjenner å ha tent på huset, men hvorvidt han erkjenner straffskyld etter siktelsen er det for tidlig å si noe om, sier politiadvokat Hans Vikheim.Den mordbrannsiktede mannen i 20-årene satt i går i avhør på lensmannskontoret i Bjugn og ble holdt i arrest der natt til i dag. Politiet vurderer i dag om mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Tidlig mistanke

Brannen vedkommende er siktet for å ha antent skjedde tidlig på morgenen torsdag 6. oktober. I bare undertøyet reddet en mann og en kvinne seg ut da det brøt ut brann i deres bolighus ved Ryskogen i Bjugn. Allerede da kom det frem at et vitne skulle ha sett en bil kjøre fra stedet i stor fart like før brannen ble oppdaget, og lensmann Herold Andersen antydet at brannen kunne være påtent.Etterforskning ble øyeblikkelig satt i gang. Basert på etterforskningen i saken har mistanken rettet seg mot den personen som nå er pågrepet. Vedkommende var ikke bosatt i huset som brant. Politiet vil ikke si om de har avdekket noe motiv for at den siktede mannen skal ha startet brannen. Resultatene fra de branntekniske undersøkelsene er ikke klare, men politiadvokat Hans Vikheim sier mannens innrømmelse stemmer godt overens med de foreløpige funnene.

Varetekt usikkert

Det er foreløpig uklart om den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling.- Han er pågrepet på grunn av faren for bevisforspillelse, men vi vil først etter avhøret avgjøre om vi ber om varetektsfengsling, sier Hans Vikheim.Det er straffelovens § 148 som omtales som mordbrannparagrafen, og dersom mannen blir funnet skyldig risikerer han mellom to og 21 års fengsel.

Det uforsikrede huset ble totalskadet i brannen 6. oktober. Foto: DAN ÅGREN