Regionrådet for Fjellregionen krever nå at fylkesmennene og politimestrene i Hedmark og Sør-Trøndelag tar initiativ til en løsning.

I et brev til fylkesmennene og politimestrene i de to fylkene viser regionrådet til at politiet først kom til stedet halvannen times tid etter den stygge trafikkulykken som krevde ett menneskeliv i Gullikstadbakken.

Gammelt krav

I brevet vises det til at Regionrådet for Fjellregionen ved flere anledninger de siste årene har bedt om at politiet etablerer et vaktsamarbeid som omfatter alle de åtte kommunene i regionen.

- Dødsulykken på fylkesvei 30 i Gullikstadbakken like nord for Røros for to uker siden, viser igjen hvor viktig dette er for polititjenesten og beredskapen i distriktet vårt, heter det i brevet.

Nærmeste politi ikke utkalt

Regionrådet viser til at det gjennom media ble kjent at operasjonssentralen i Sør-Trøndelag valgte å sende mannskaper fra Trondheim denne ettermiddagen.

- Dette førte til at det tok halvannen time før politiet var på ulykkesstedet. Politiet i Sør-Trøndelag utfordret verken lokale mannskaper i Røros eller i Nord-Østerdal, der vakthavende faktisk befant seg noen minutter unna på Røros, heter det videre i brevet.

Resultatløse møter

Regionrådet viser til at det de siste årsener blant annet er avholdt et fellesmøte med politimestrene i Hedmark og Sør-Trøndelag og møter med de lokale lensmennene. I tillegg er det sendt henvendelser til Fylkesmannen i Hedmark og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, justisministeren og politidirektøren, uten at det har gitt de ønskede resultater.

Politiberedskapen sto også sentralt i rådets høringsuttalelse om politiutredningen i fjor høst. Der rådet fattet et enstemmig vedtak i sitt møte 2. oktober 2013:

«Regionrådet for Fjellregionen viser til saksutredningen, som sendes Justis- og beredskapsdepartementet som høringsuttalelse til utredningen «Ett politi – rustet til å møte fremtidens utfordringer». Det bes om at responstid defineres for områder innen og på tvers av politidistrikter».

Vil ha definert responstid

I brevet til fylkesmennene og politimestrene gjentas denne ordlyden, i tillegg til at man ber om at politiets responstid blir definert for områder innenfor og på tvers av politidistrikter.

- Nå ber vi igjen fylkesmennene og politimestrene om å ta nødvendig initiativ til at saken kan drøftes med sikte på å finne en løsning på tvers av politidistriktsgrensene – av hensyn til innbyggerne og beredskapen i regionen, skriver Regionrådet for Fjellregionen.