Til tross for at hun var kneblet og bakbundet, klarte 10-åringen å varsle sin fars samboer om at noe hadde skjedd i boligen til moren. Farens samboer tok igjen kontakt med politiet.

– Til en voksenperson forklarte tiåringen at hun var innelåst i boligen på Skogmo, og at hun trodde at de to andre i huset var kidnappet, forteller lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen, i et intervju med Namdalsavisa.

Meldingen fikk lensmannskontoret til å rykke ut med to betjenter.

– Der ble vi møtt av flere fra jentas familie. De våget ikke å gå inn. Vi tok derfor våre forholdsregler og gikk forsiktig fram, sier Lundstadsveen.

Synet som møtte dem var grufullt.

– Vi tok oss inn og møtte 10-åringen på kjøkkenet. Hun hadde delvis kommet seg løs etter ha å ha vært bundet til en stol på stua. I tillegg hadde hun vært kneblet, konstaterer lensmannen.

10-åringen ble frigjort og ført ut av huset. Deretter ble resten av huset gjennomsøkt. 35-årige Anne Grete Wollum ble funnet drept i hovedetasjen, mens syvårige Cicilie Watnan Lian ble funnet på et soverom i andre etasje.

– Etter disse funnene ble det slått full drapsalarm, sier Lundstadsveen til Namdalsavisa.

Torsdag ble den 26 år gamle usbekeren fremstilt for fengsling i Trondheim.

– Siktelsen bygger på de konkrete fakta i saken. To personer er drept. I tillegg har vi en rekke spor og opplysninger i saken som gjør det nødvendig å sikte ham for forsettlig drap og for seksuell omgang med mindreårig under 14 år. Ut over det kan jeg ikke kommentere den foreløpige siktelsen, sier lensmann Erling Lundstadsveen.

Foto: GORM KALLESTAD / SCANPIX
Det har vært noen tøffe døgn for lensmann Erling Lundstadsveen etter at to personer ble funnet drept i Overhalla mandag morgen. Foto: GORM KALLESTAD / SCANPIX