Det blir pause i avhørene av Bahadir Mirzaolimov til 21. mai. Foto: POLITIET

Familien i Usbekistan skal være uvitende om at 26-åringen sitter varetekstfengslet i Norge, siktet for dobbeldrap og overgrep. Det foreløpig siste avhøret ble tatt onsdag.

- Politiet spurte oss om vi syntes det var greit om man nå tok en lengre pause, og vi hadde ingen innvendinger, sier Opdahl.

Under politiavhørene og i samtalene med sin forsvarer opptrer 26-åringen korrekt, men bærer preg av at han er sterkt preget av det som har skjedd.

Ifølge advokat Opdahl blir Bahadir Mirzaolimov tatt godt vare på i fengselet på Tunga.

Opptatt av faktum

Har han erkjent noen form for straffskyld?

- Jeg kan ikke si hva han har forklart under avhørene. Det må politiet svare på. Men så langt som til skyldspørsmålet og mer formell jus er vi ikke kommet. Ennå er politiet mer opptatt av faktum i saken.

Etter det Adresseavisen erfarer skal politiet ha foreslått å oppnevne psykiater Andreas Hamnes og psykolog Kirsten Rasmussen som rettssakkyndige. Men dette må statsadvokaten ta stilling til før tingretten foretar den formelle oppnevningen av sakkyndige. Arve Opdahl har ingen innvendinger til de to som er foreslått. Det er et vanlig prinsipp at den som foretar en primærpsykiatrisk undersøkelse ikke skal gjøre den judisielle observasjonen av siktede. I denne saken var det psykiater Michael Setsaas som undersøkte usbekeren og som anbefalte en judisiell observasjon.

Varsle familien

Politiet vil om ikke lenge sørge for at siktedes familie i Usbekistan blir underrettet om den alvorlige siktelsen.

Politiet er fortsatt interessert i tips fra publikum om 26-åringens bevegelser i tiden fra søndag 29. april til midnatt.

Han er siktet for å ha drept ekskona Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7). Sistnevnte overnattet i huset mens moren lå på fødeavdelingen.

Drapene skjedde i boligen til Vollum på Skogmo i Overhalla. Av en eller annen grunn valgte drapsmannen å skåne livet til den ti år gamle datteren til Anne Grete Vollum. I stedet var hun bakbundet og kneblet i husets første etasje slik at hun ikke skulle være i stand til å varsle om de grufulle drapene. Nå er 10-åringen politiets viktigste vitne og ble i forrige uke dommeravhørt.