Røykutviklingen skyldtes varmegang i et elektrisk skap i en av vognene. Toget, som gikk fra Trondheim 08.25, ble derfor stoppet like nord for Lundamo bare en halvtime etter avgang.

- Vogna var plassert midt i toget, og det var rundt 50 personer om bord, forteller informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, til adressa.no.

- Toget ble stoppet, og alle passasjerene ble tatt ut av vogna før brannvesenet kom til stedet, opplyser Lundeby.

Røykdykkere

Brannvakt Jan Roger Svedahl ved Trøndelag brann- og redningstjeneste, karakterisere det hele som forholdsvis udramatisk.

- Det var ikke snakk om en brann, men om røykutvikling etter at det gikk varmegang i elektronikken, sier Svedahl til adressa.no.

To røykdykkere ble med toget videre til Støren, der den aktuelle vogna ble koblet fra strømmen.

Forsinkelser

Det er ikke meldt om personskader som følge av røykutviklingen, men passasjerene må naturlig nok påregne en del forsinkelser som følge av hendelsen.

Klokken 10.15 kunne informasjonssjef Lundeby ikke opplyse om toget i sin helhet ville bli innstilt, eller om det lot seg gjøre å koble fra den skadde vogna.

I følge Svedahl i brannvesenet tyder likevel det meste på at den skadde vogna blir med toget videre sørover - uten strømtilkobling, og uten passasjerer.