42-åringen som i desember ble funnet skyldig i Sør-Trøndelag tingrett for å ha drept samboeren Hege Opøien, anket dommen til Frostating lagmannsrett etter å ha tatt betenkningstid.

I formiddag ble dommen i ankesaken avgjort.  Frostating lagmannsrett opprettholder straffeutmålingen på 16 års fengsel for forsettlig drap, og for forsøk på å skjule drapet ved å tenne på huset.

Hadde ikke sot i lungene

Hege Opøien ble funnet død etter en brann i en tomannsbolig i Orkanger sist sommer. Obduksjonsrapporten fastslår at 46-åringen verken hadde sot i lungene eller kullos i blodet, og at hun derfor var død før brannen startet. Dødsårsaken er ikke påvist.

En personsvarmelding fra avdødes mobiltelefon var også et av påtalemyndighetens sterkeste bevis mot mannen. Hege Opøien prøvde å ringe sin mor halvannen time før brannen startet. På lydopptaket høres en mannsstemme som sier «bitch», og noe som er tolket som «shall all die» eller «you shall both die». I bakgrunnen høres en kvinnestemme som sier «nei» og kommer med et klynk.

Dømt for grovt skadeverk

Frostating lagmannsrett dømte i tillegg mannen for grovt skadeverk og for å ha satt andres liv og helse i fare.

Han ble idømt en samlet straff på 16 års fengsel med fradrag for 264 dager i varetekt og til å betale 250 000 kroner til Opøiens to yngste barn og 200 000 kroner til avdødes eldste datter, Christin Opøien Bordal (25) som har nå hovedansvaret for morens yngste barn.