Lørdag hoppet to basehoppere fra fjellet Migarden på Krokstadøra. Den første kom seg helskinnet ned til bakken, men den andre hopperen, Ingar Strand, traff fjellsiden og ble sittende fast.

- Tenkte det verste

Adresseavisen har lørdag kveld vært i kontakt med mannen som hoppet først. Han ønsker ikke navn og bilde i avisen, men forteller om hendelsen.

- Det var mitt livs beste hopp frem til han (Ingar Strand, jour.anm.) hoppet. Jeg tenkte det verste da han traff fjellveggen, forteller basehopperen.

Etter hvert fikk han kontakt med Strand via telefon og fikk bekreftet at han var i live.

- Det lettet litt på trykket sa jeg så at han rørte på seg og klamret seg fast, forteller han.

Vil hoppe igjen

Mannen forteller at han har gjennomført cirka 500 flyhopp og 150 basehopp tidligere. Fra Migarden anslår han å ha hoppet cirka 30 ganger, men lørdag ble trolig den siste.

- Jeg kommer til å hoppe igjen, men jeg tror ikke jeg kommer til å hoppe der, sier han.

Strand ble reddet etter om lag fire timer i fjellveggen. Mannen som gjennomførte det første hoppet mener redningsmannskapene gjorde en utmerket jobb på stedet.

- Redningsmannskapene var raskt på plass, men omstendighetene gjorde at det tok litt tid å få ham ned, da de måtte vurdere sin egen og hans sikkerhet. Jeg synes de gjorde en utmerket jobb, og de skal ha en stor takk for det, sier han.

Tenker på sikkerhet

Basehopperen har aldri vært vitne til at noen treffer fjellveggen før lørdag, men har sett video av liknende ulykker. Han sier han alltid tenker på sikkerheten før et hopp.

- Jeg tenker gjennom hele hoppet på forhånd, slik at det går automatisk. Man har liten tid til å tenke når man er i lufta. Det er det samme som å bremse når du kjører bil. Du tenker ikke, det bare skjer, sier han.

Under lørdagens hopp anslår basehopperen at han var i fritt fall i cirka to sekunder før skjermen måtte utløses. Deretter var han i lufta i et par minutter før han landet.

Basehopperen forteller at han trives ute i naturen, og at basehopp gir et «kick».

- Det er helheten. Å være ute i naturen, gå på toppen av et fjell i bra vær, og i det hele tatt å gjøre noe så ekstremt, beskriver han.