- Slik jeg ser det er det to hovedårsaker til dette. For det første er hver enkelt medarbeider og leder i politidistriktet i større grad mentalt forberedt på en slik hendelse i dag. Det var for få, også i politiet, som innerst inne så for seg et slikt scenario før terrorangrepet i fjor. For det andre, så vil vi i dag kunne dra nytte av mange av de erfaringer som politiet gjorde under og i etterkant av 22. juli i fjor, påpeker hun.

- Vil ta tid

Til tross for dette mener Skogen det er langt igjen til politidistriktet kan være helt fornøyd med beredskapen.

- Vi har fremdeles en lang vei å gå før vi kan si at vi er godt nok forberedt på terrorangrep. Politiets evaluering av innsatsen 22. juli har pekt på en rekke forbedringspunkter. Noe kan forbedres lokalt og regionalt, andre må løses nasjonalt. Det vil ta tid før alle forbedringspunktene er kvittert ut, forklarer hun.

- Riktig trent

Politimester i Sør-Trøndelag politidistrikt Nils Kristian Moe sier i dagens papirutgave av Adresseavisen at de trenger flere innsatspersonell som er trent på et høyere nivå. Politiets innsatspersonell deles i fem kategorier ut ifra blant annet treningsmengde. Mens politimester Moe ønsker flere trent i kategori tre, mener Skogen at innsatspersonell i Nord-Trøndelag politidistrikt er trent på riktig nivå, ut ifra de ressursene politiet rår over.

- Ideelt sett burde så mange som mulig av vårt innsatspersonell vært i kategori tre. Det er imidlertid ressurskrevende å utdanne og vedlikeholde denne kompetansen, og ut fra politidistriktets tildelte ressurser mener jeg at nivået på antall tjenestepersoner i kategori tre er riktig, argumenterer hun.