Fra 1. januar i år fikk en hel del fylkesveier nytt nummer. Det skriver Statens vegvesen i ei pressemelding.

- Årsaken til at det er nødvendig med nye nummer på fylkesveiene, er at samme fylkesveinummer kan gå igjen i flere fylker. Eksempelvis finner vi fylkesvei 1 i alle fylker unntatt Oslo, Østfold og Vestfold. Der fylkesveier krysser fylkesgrensene er det heller ikke uvanlig at veien endrer nummer ved fylkesgrensene, skriver de.

Firesifret

Alle de nye veinumrene består av fire siffer, bygd opp slik at en får en sammenhengende nummerering uavhengig av fylkesinndeling.

- De fylkesveiene som er definert som viktige fylkesveier er skiltet med hvite veinummerskilt ute på vei. Omnummereringen tar sikte på å endre disse i minst mulig grad.

Riksveier og de viktigste fylkesveiene vil få nummer fra 1 til 999, mens resten av fylkesveiene vil ha fire siffer.

Viktig for beredskapen

Denne endringen vil for folk flest kanskje ikke ha så stor betydning. Det er likevel viktig i beredskapssammenheng, påpeker vegvesenet.

- I samarbeid med Statens kartverk oppdaterer Statens vegvesen månedlig nødetatene med bakgrunn i Nasjonal Vegdatabank (NVDB), slik at de hele tiden har en oppdatert versjon av vegnettet med tilhørende vegnummer, sier Per Andersen i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Les også: Beslagla 120 kg kjøtt og ost fra overlastet bil

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter