- Av de 180 som er overtallig innenfor vår kjernevirksomhet, som blant annet omfatter ingeniørtjenester, må omlag 40 ansatte gå i Stjørdal. I tillegg kommer det noen fra andre deler av virksomheten, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel AS.

Orientert på allmøte

Totalt kan nærmere 50 personer være overflødig i Aibel på Stjørdal. De ansatte i Aibel fikk på allmøter i dag vite at selskapet skal kvitte seg med 230 ansatte i Norge. Disse reduksjonene skal tas ved virksomhetene i Bergen, Stavanger, Harstad og Stjørdal, ifølge Stavanger Aftenblad.

Sandal opplyser til adressa.no at de lokale selskapene nå må gå inn i en prosess med sine ansatte med sikte på å velge ut de som må gå. Aibel har ingen særavtaler for nedbemanning av overtallige.

Ifølge kommunikasjonsdirektøren er Statoils spareplaner en av årsakene til nedbemanningen.

- Det ene er at i 2013 gikk en del store nybyggkontrakter til Asia. Da vi leverte Gudrun-prosjektet fra oss i juni, så vi for oss at vi ville være en god match for et av de prosjektene som til slutt gikk til et verft i Asia. Det betydde at vi måtte jobbe med dette internt, og vi måtte i høst justere ned kostnadene våre i forhold til at vi ikke fikk et nytt nybyggsoppdrag, uttaler Sandal til Stavanger Aftenblad.

Kun spesialkompetanse

I dag skriver Adresseavisen om bråbremsen for ingeniørene i oljebransjen. Der uttaler Bjørg Sandal seg om situasjonen i Aibel. Hun sier at i den grad Aibel nå rekrutterer folk, så er det kun de med spesialkompetanse.

Fakta

Aibel AS

● Hovedkvarter på Forus i Sandnes. Består av deler av det som tidligere var blant annet Elektrisk Bureau, Haugesund Mekaniske Verksted, Umoe og ABB.

● Eies av investeringsselskapet Ferd (50 prosent), svenske Ratos (32 Prosent) og et svensk fond (18 prosent).

● Driver med ingeniøroppdrag, planlegging, vedlikehold, ombygging og oppgraderinger innen blant annet olje- og vindkraftindustrien.

● Ved kontoret i Stjørdal og underkontoret i Trondheim jobber 160 personer.

● Selskapet omsatte i 2012 for til sammen 10,4 milliarder kroner.

● Har totalt 5500 ansatte verden over. Leier inn ytterligere 2400.