Skjærtorsdag har det vært mest utfart i Røros, Oppdal og Meldal. Det melder Sør-Trøndelag Røde Kors i en pressemelding. De har fått tilbakemeldinger om bløt snø i store deler av distriktet.

«Vi ber derfor publikum om å utvise varsomhet ved kryssing av vann, elver og bekker», heter det i meldingen.

To personer skadd

Sør-Trøndelag Røde Kors opplyser at en mann og en kvinne pådro seg brudd eller forstuing i terrenget.

- Vi har vært ute og assistert dem ned til vei. Begge tok seg videre til legevakt selv, forteller vaktleder Sondre Kristiansen ved infosentralen til Sør-Trøndelag Røde Kors.

Han beskriver skader i ankler og forstuinger som typiske «påskeskader».

Nord-Trøndelag Røde Kors melder om økende påskeutfart, men ingen skader skjærtorsdag.

Rolig påske for Røde Kors

Torsdag kveld hadde Røde Kors' hjelpekorps deltatt i 20 henteoppdrag over hele landet og tre leteaksjoner.

Til sammen har det vært rapport inn 69 skader til Røde Kors informasjonssentral på Golsfjellet. Dermed fortsetter trenden med en relativt rolig påske i år for hjelpekorpsene. I fjor var det 32 henteoppdrag, 5 leteaksjoner og 124 skader på skjærtorsdag.

Hjelpekorpsene i Trøndelag, Nordland og Troms melder om fint vær og økende utfart. Det dårligste været meldes fra Finnmark med mye vær og vind.

Grus kan gi bråstopp

Flere steder har det kommet et tynt snølag i områder med lite snø fra før, og flere hjelpekorps advarer mot at grus og steiner i skiterreng kan gi bråstopp slik at skigåere bør være varsomme i utforkjøringer i slike områder.

Til tross for en påske og svært lite snø så øker utfarten og det rapporteres om mye folk i høyfjellet i år. Selv om det er vakkert på høyfjellet på denne tiden av året, så kan det raskt bli dårlige og mer utrygge forhold, og marginene kan fort bli små for folk på tur, advarer Røde Kors.

Røde Kors er til stede med 1.200 frivillige i forsterket beredskap på over 150 vaktstasjoner over hele landet denne påsken. I tillegg er flere tusen frivillige klare til å rykke ut hjemmefra ved behov.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.