foto
Sør-Trøndelag politidistrikt har hatt det bedagelig på jobb, mens kollegene i Oslo har hatt det betydelig travlere. Foto: skjermdump twitter

Flere steder i Oslo var det lange køer og omfattende problemer med trafikkavviklingen som følge av de store snømengdene på veiene. Gardermoen ble også stengt i to timer for å få unna snømengdene.

Jernbaneverket melder om mange forsinkelser for togene på grunn av snø i sporveksler. I tillegg meldes det om store uregelmessigheter på T-banens linjer.

Har du en hilsen til østlendinger og sørlendinger? Bruk #adressa for å gi en hilsen til de snørammede i sør.

Eller skriv i debattfeltet her.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

60 mm nedbør

Det er sendt ut OBS-varsel for en rekke fylker. Snøværet er ventet å vare til midt på torsdag i Agder-fylkene, og til torsdag kveld i Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus, Oslo, Oppland og Hedmark.

Enkelte steder er det ventet opp mot 60 millimeter nedbør. På kysten i Agder er det varslet opp mot sterk kuling.

Meteorologisk institutt ba onsdag folk forberede seg på våt snø, vind og vanskelige kjøreforhold på Sør- og Østlandet.

De serverte til og med et dikt:

Mens Oslo politidistrikt har hatt mye å henge fingrene i, har kollegene i Sør-Trøndelag hatt en særdeles rolig dag på jobben. Operasjonsleder Ebbe Kimo klarte ikke å dy seg og måtte sende et lite pek i retning Østlandet.

- Jeg synes det er fantastisk. Oslo skulle absolutt arrangere ski-VM, men klarer ikke å forholde seg litt til snø, sier han med et glimt i øyet.

Det er flere lenger nord i landet som har kommet med noen humoristiske betraktninger om snøkaoset som råder på Østlandet.

Men det var også noen som tok til motmæle mot snøkaos-mobbingen.

Sportskommentator Kjetil kroksæter mener Østlandet burde delt på godene.

Twitter har kokt over av bilder og stemmingsrapporter fra de som har blitt overrasket over snøfallet eller fått dagen sin snudd på hodet.

Komiker og programleder Terje Sporsem hadde en kort, men poengtert oppsummering av dagens hendelser.