Sørgeprotokoll: Skriv din kondolanse

Det brekrefter siktedes forsvarer Arve Opdahl overfor adressa.no.

Mirzaolimov var selv ikke tilstede i tingretten da han ble begjært fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i formiddag. I går satt han i avhør fra cirka 12.00 til 18.00. Siktede bar preg av å være sliten, og avhørene handlet først og fremst om bakgrunnsinformasjon om den 26-årige asylsøkeren fra Usbekistan.

Men i løpet av avhørene skal siktede også forklart seg noe om drapsnatten.

- Ting tyder på at drapet på Anne Grete Vollum skjedde først, konstaterer forsvarer Arve Opdahl overfor adressa.no.

- Hva baserer du dette på?

- Jeg er ikke blitt forelagt noe av det tekniske bevismaterialet, så vi kan ikke være helt sikre. Men han har vært inne på deler av dette i avhørene. Vi er ikke ferdige med temaet, sier Opdahl.

Dommeravhør i dag

Det er usikkert hvorvidt det blir foretatt nye avhør av 26-åringen i løpet av ettermiddaen. Årsaken er blant annet at dommeravhøret av Vollums 10-årige datter, som er politiets viktigste vitne i saken, er framskyndet fra i morgen til i dag.

- Nå skal vi først gjennom et dommeravhør av en av de fornærmede i saken. Deretter får vi se hva vi får tid til i løpet av dagen, sier Arve Opdahl.

Flyttes til Tunga

Nå håper forsvareren at Mirzaolimov blir flyttet til Trondheim fengsel på Tunga i løpet av dagen.

- Først blir han meddelt kjennelsen fra tingretten. Så får vi se om vi får flyttet ham over til Trondheim fengsel. Det er i hvert fall en av de tingene jeg mener bør skje i dag, sier Arve Opdahl til adressa.no.

Les mer: Alt om dobbeltdrapet

Forsvarer Arve Opdahl (t.h.) konstaterer at Bahadir Mirzaolimov ble fengslet for fire uker. Politiadvokat Elin Utvik ba opprinnelig om åtte uker. Foto: VEGARD EGGEN