Fylkesvei 14 ble stengt tirsdag i forrige uke etter at det gikk et steinras sør for Roan sentrum.

Dette førte til at 15-20 elever ved barne - og ungdomsskolen på Hongsand har blitt fraktet mellom kommunesenteret nord for rasstedet og skolen i fiskebåt.

- Uakseptabel situasjon

Torsdag fortalte Adresseavisen at foreldre sier de vil nekte å sende barna på skolebussen etter at veien er åpnet igjen.

- Situasjonen er helt uakseptabel. Mange foreldre har ringt til meg og sagt de vil nekte å sende barna med skolebussen før veien er helt trygg, uttalte  FAU-leder Bente Sandmo ved Sør-Roan skole.

Det er en dronefilm fra rasområdet som har skapt frykt hos foreldrene.

- Dronefilmen viser at en lengre strekning enn selve rasstedet er farlig. Foreldre og foresatte har ingen tillit til at veien er sikret godt nok når Vegvesenet gjenåpner den. Vi har hørt at veien er sikker før, og så har det skjedd nye utrasinger. Sikringsarbeidene må gjøres over en lengre strekning, sa Sandmo til Adresseavisen.

Må sikres bedre

Det er omlag 40 elever ved skolen, og nærmere halvparten har normalt brukt skolebuss på den syv kilometer lange strekningen mellom Roan og skolestedet Hongsand.

Ordfører Einar Eian har gitt uttrykk for forståelse for foreldrenes bekymring og har forsikret at skoleveien blir tema i kommunestyret. Planen er at det skal utarbeides et forprosjekt for hvordan veiene skal sikres på en bedre måte.