Foto: LUDVIG KILLINGBERG jr.

Gjennom hele helga har norske og svenske medier fortalt historien om hvordan en svenske kjørte i elva ved Oppdal og mistet 180 000 kroner som han hadde i bilen. Men nå kan alle som har dratt til Oppdal på tusenlappfiske trekke inn snøret.

- Jeg har ikke mistet ei krone, sier svensk-bolivianeren José Chura Chambi, som havnet i elva med nesten 250 000 kroner i bilen.

Sovnet bak rattet

Fredag morgen passerte José og søstera Liliana fylkesgrensen mellom Oppland og Sør-Trøndelag. De hadde kjørt hele natta. I baksetet, med 120 000 kroner som hodepute, lå José og sov. Bak rattet satt søsteren Liliana. Da også hun sovnet, skjenet bilen ut av veibanen og havnet midt i ei elv.

- Det første jeg husker er at jeg var på vei opp av elva, og at søstera mi ropte og spurte hvor pengene var, forteller svensk-bolivianeren til adressa.no.

Etter ulykken, som førte til at bilen hans ble totalskadet, ble José og søstera transportert til St. Olavs Hospital i Trondheim. José ble raskt skrevet ut, mens Liliana skal være til observasjon frem til mandag fordi hun har vondt i en lunge.

Dollarbunt falt ut

At ingen av søsknene ble hardere skadd i ulykka, der bilen kjørte av veien og skal ha blitt kastet rundt flere ganger, er etter Josés mening nesten ikke til å tro. At han i tillegg ikke har mistet noen av pengene han hadde i bilen, er utrolig flaks.

- Jeg hadde 120 000 norske kroner i en pose som hodepute. 80 000 svenske kroner lå i hanskerommet. Og 10 000 dollar lå i en bunt i sidelomma på ei dør. Det var bare dollarne som falt ut, men de har jeg fått igjen fra politiet, sier José Chura Chambi. Ifølge politiet ble dollarbunten funnet liggende på bilens skjerm, på utsiden av vraket.

- Vi har hatt utrolig hell, det er som et mirakel. Riktignok var ikke bilen kaskoforsikret, men det er et lite tap i forhold til hva som kunne skjedd, sier svensk-bolivianeren når adressa.no treffer ham i Trondheim søndag ettermiddag.

Skulle kjøpe Caterpillar

De to søsknene bor i byen Kungälv ved Göteborg. Ifølge José var han og søstera på vei til Trondheim for å se på en Caterpillar anleggsmaskin. Denne vurderte de å eksportere til Bolivia. Etterpå skulle de til Hønefoss og Drammen for å kjøpe et par lastebiler som også skulle til Bolivia.

- Regnskapsføreren min har sagt at jeg må slutte å reise rundt med store kontantbeløp, men det er ofte lettere og raskere å betale kontant, mener Jose. Han sier han har gitt norsk politi alle nødvendige opplysninger for å verifisere at han driver legalt firma med kjøp og eksport av lastebiler og anleggsmaskiner.

Foto: KIM NYGÅRD (MMS)