- Det er et godt trykk i dag!

Teamleder Anders Simonsen for vaktsentralen på Falck kan mandag se tilbake på en dag med dobbelt så mange oppdrag som «en normal dag uten snø».

3000 henvendelser

Han melder om rundt 2100 henvendelser på landsbasis før klokken 17, og 1900 oppdrag - hvorav rundt 220 i Trøndelagsområdet.

- Sjåførene har vært ute hele tiden. Vi sliter ikke med lite å gjøre, sier Simonsen.

For med snøen bykset også antall oppdrag frem for redningsselskapene.

- De siste tvilerne har vel lagt om til vinterdekk for i år. Det er litt mer vinterstemning over bilparken

En trøndersk familie slapp fra det med skrekken mandag da en møtende varebil med henger fikk sleng og kom over i motgående kjørefelt.

Også Vikings redningstjeneste melder om stor pågang, med 2000 henvendelser og 900 oppdrag over hele landet. I Trondheim har de derimot hatt en rolig mandag, med 30 oppdrag før klokken 18.

- Vi har likevel en 50 prosents økning i dag på landsbasis, sammenlignet med forrige mandag, sier Kjetil Skjørstadhaug.

Flere ulykker

Ved 19-tiden mandag meldte Sør-Trøndelag politidistrikt om en utforkjøring på E39 ved Søvasskjølen i Orkdal. Politi og ambulanse var på vei, men det er ikke meldt om personskade eller trafikale problemer. Tidligere på ettermiddagen var det flere mindre alvorlige ulykker. En bil traff autovernet i Inderøy, mens en annen bil kjørte av veien i Melhus. Ingen av ulykkene skal ha medført store personskader. Mandag var det også en møteulykke i Overhalla.

På Twitter advarer Sør-Trøndelag politidstrikt mot «meget glatte veier». Fungerende operasjonsleder Kamilla Engen sier det er stedvis glatt i fylket.

- Det har ikke skjedd mye i dag, men etter at snøen kom har det tatt seg opp med trafikkmeldinger.

- Snøen kommer som et sjokk hvert år?

- Ja, trafikkferdighetene må tas opp igjen fra i fjor. Kjør etter forholdene, oppfordrer Engen.

Det er bare å forberede seg på svingende værforhold denne uka. Ifølge meteorlog Martin Granerød blir det en blanding av høst og vinter denne uka.

- Kan bli glattere

Statens vegvesen har hatt en forholdsvis rolig dag mandag, men advarer mot glatt føre utover:

- Det blir kaldere om natten, og da kan det fryse på hvis det ikke allerede har fryst på veiene. Det er bart og greit i Trondheim nå, men det blir sannsynligvis glatt i morgen, sier trafikkoperatør Pål Olufsen til adressa.no.

Les også: Travel helg: Vanskelige kjøreforhold over hele Trøndelag