Utdanningsforbundet fikk 2146 nye medlemmer i august i år. Til sammenligning hadde forbundet en vekst på 360 medlemmer i august måned i fjor.

- Fantastisk gledelig, sier leder for Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied i en pressemelding på forbundets hjemmesider.

9466 av medlemmene tilhører Sør-Trøndelag. I løpet av august har Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag hatt en vekst på 180 medlemmer.

Rekordmange medlemmer

- Dette viser at lærere har sett viktigheten av å være organisert i forbindelse med streiken. Jeg tror også mange har følt behov for en sterk fagforening når KS har kommet med sine mange framstøt mot lærerne den siste tida, sier Lied.

Utdanningsforbundet har nesten 170 000 medlemmer totalt. Over 120 000 av disse er yrkesaktive medlemmer. Utdanningsforbundet har aldri hatt så mange medlemmer tidligere.

Risikerte medlemsras

Streiken ble avsluttet 1. september etter lang tids uenighet mellom Utdanningsforbundet og KS.

Lærerne ga i en uravstemningen et klart nei til ny arbeidsavtale før sommeren, og flere spådde et medlemsras for Utdanningsforbundet.

- Det er positivt med en økning i medlemstallet, fordi vi kunne risikert det motsatte. Det anbefalte forslaget var omstridt, sier Lisbeth Strickert, leder i Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag til adressa.no.

- Jeg tror Utdanningsforbundet har greid å vise grunnlaget for streiken, og det har samlet og rekruttert nye medlemmer, sier Strickert.

Ny uravstemning

Hun synes det er ekstra gledelig at det har vært en økning av medlemmer blant skoleledere i grunnskolen og videregående.

- Det viser at vi har et felles mål, sier hun.

Lærerne skal ta stilling til den nye avtalen mellom Utdanningsforbundet og KS i en uravstemningen som ble åpnet i går. Resultatet skal inn til KS om fem dager, altså 10. september.

Lisbeth Strickert, leder av Utdanningsforbundet i Sør-Trøndelag sier at streiken har samlet og rekruttert nye medlemmer. Foto: VEGARD EGGEN, Adresseavisen