«Når jeg ser utover åkeren, sola skinner og det er helt stille, ja da tenker jeg; fuck Oslo».

Det kunne følgere av samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) lese på hennes Twitter-konto langfredag, skriver Aftenposten.no.

Meldingen vakte umiddelbart reaksjoner på mikrobloggnettstedet, og flere gir uttrykk for sin forbauselse både mot budskapet og språkbruken.

- Må ikke ta ting så alvorlig

«Jøss», skriver Sverre Landmark om tweeten. Landmark jobber med byutvikling i Oslo, mens Aps stortingsrepresentant Grom Kjernli fra Akershus svarer at «Motmakt mot Oslo er så 2010», med henvisning til Liv Signe Navarsetes motmakt-kampanje mot Oslo for noen år siden.

Arnstad sier at hun først og fremst ville gi uttrykk for at det var fint å være på hjemstedet i påsken.

- Jeg ville først og fremst si at jeg synes det er veldig godt å være i Trøndelag nå. Men så synes jeg ikke man må ta ting så veldig alvorlig på Twitter, og det er vanskelig med humor og ironi der, sier Arnstad.

- Hvordan ville du reagert om Jens Stoltenberg skrev «Fuck Skatval» i en melding som ellers hyllet Oslo?

- Altså, jeg får oppklare en gang for alle: Jeg er veldig glad i Oslo, og har tilbrakt mange påsker der. Men akkurat nå har jeg ikke lyst til å være der og jobbe, sier Arnstad.

- Forstår du at folk kan reagere når du skriver dette?

- Når du ringer meg nå, forstår jeg at folk kan oppfatte dette annerledes enn det er ment. Jeg har ingenting imot Oslo, sier Arnstad.

Arnstads melding på Twitter er en gjentakelse av en melding skrevet av en partikollega av samferdselsministeren, som Arnstad gir sin tilslutning til på sin egen konto.

- Frisk språkbruk

Den såkalte motmakt-kampanjen til Arnstads partileder Liv Signe Navarsete ble gjenstand for massiv debatt i 2010 , da hun manet til «motmakt mot Oslo-dominansen». Hun hevdet da blant annet at «makten i Oslo» preges av en holdning til resten av landet som mindre kompetent, mindre viktig og mindreverdig.

Blant dem som reagerte den gang, var Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland (H) som da «ikke tolererte at en kommunalminister reiser rundt og snakker nedsettende om hovedstaden ».

Han har følgende kommentar om Arnstads tweet:

- Frisk språkbruk, men i sammenhengen synes det klart at hun ikke mener det. I Nasjonal transportplan får hun mulighet til å bevise det, ved å legge inn penger til ny E18 vestover og baneløsning til Fornebu, sier Røsland.

PS: Senere fredag kveld skriver Marit Arnstad dette på Twitter: Storm i vannglass fikk en ny betydning i dag. Om noen skulle tvile; jeg elsker Oslo. 20 gode år av mitt liv ligger der.