35 år gamle Anne Grete Vollum og 7 år gamle Cicilie Watnan Lian ble funnet drept på Skogmo i Overhalla 30. april i år.

Dobbeltdrapet ble utført i kvinnens enebolig. I dag ble den antatte drapsmannen pågrepet.

Politiet offentliggjorde navnene på de drepte i Overhalla tirsdag ettermiddag. De to ble funnet i en enebolig på Skogmo mandag morgen etter at den drepte kvinnens 10 år gamle datter varslet politiet om at noe forferdelig hadde skjedd i heimen.

Ventet tvillinger

Det var den 35 år gamle Anne Grete Vollum, bosatt på Skogmo i Overhalla, som ble funnet drept sammen med 7 år gamle Cicilie Watnan Lian. Også den lille jenta er fra Overhalla og var elev i 1. klasse ved Overhalla barne- og ungdomsskole.

Vollum var gravid og ventet tvillinger sammen med mannen politiet antar er drapsmannen. Anne Grete Vollum og Bahadir Mirzaolimov, som nå er pågrepet, giftet seg hos Sorenskriveren i Namsos i november i fjor.

Så seint som på nyåret ba den drepte kvinnen om skilsmisse. Formelt ble de separert 13. mars i år. Den drepte kvinnen bodde alene på Skogmo sammen med sin 10 år gamle datter. Vollum hadde ingen andre barn. 10-åringens far er bosatt i Overhalla.

Minnestund

Cicilie Watnan Lian var ikke direkte i slekt med den avdøde kvinnen hun skulle overnatte hos natt til mandag. Den drepte jenta er i slekt med kvinnens datter - altså 10-åringen som varslet om ugjerningen.

I morgen vil det bli gjennomført minnestund ved Overhalla barne- og ungdomsskole. Pårørende, venner, naboer og andre benyttet 1. mai til å minnes de to drepte med å legge ned blomster og tenne lys utenfor boligen på Skogmo.

Kripos arbeidet på åstedet mandag kveld og deler av natt til tirsdag. Spor og detaljer er sikret, og politiet begynner å få en oversikt hva som skjedde redselsdøgnet fra søndag kveld til den antatte gjerningsmannen forlot drapsstedet i sjutida mandag morgen.

Hadde kniv på seg

Styrken på sju etterforskere fra Oslo vil jobbe med etterforskning i Overhalla, Rørvik og Grong de kommende dagene. Avhørene av den drapsmistenkte 26 år gamle mannen fra Usbekistan, vil ble gjennomført i Trondheim. Den drepte kvinnens eksmann blir trolig framstilt for varetekt onsdag.

Politiet bekrefter at mannen hadde en kniv på seg dag han ble pågrepet tirsdag morgen. I en medbrakt ryggsekk ble kniven funnet, og det antas at denne ble benyttet under drapene i tillegg til et slagvåpen.