Skateboard var en av aktivitetene da Utleira skole feiret den nye skolegården. Foto: GURO KULSET MERAKERÅS

- Det blir helt klart artigere å være på skolen heretter, mener Ada Olsdotter Hagaseth og Martine Skavhaug Gimseng i 6. trinn, mens hele skolen samler seg rundt rektor Terje Osnes og kommunaldirektør for kultur Gerhard Dalen.

- Flott uteanlegg

- Nå har vi fått et flott uteanlegg som kan brukes døgnet rundt, året rundt, sier rektor.

- Jeg håper dere vil bruke anlegget, og være snille og greie med hverandre her, oppfordrer kommunaldirektøren, før han klipper over snora og erklærer anlegget for åpnet. Rett etterpå kommer en gjeng på skateboard, rulleskøyter, sykler og sparkesykler susende i den asfalterte løypa som går rundt hele anlegget.

Mange aktivitetsmuligheter

Utleira skole har skolegård rundt hele skolebygget, og en stor idrettsplass eller aktivitetsplass ved siden av. Det er først og fremst den som er blitt forbedret nå. Mange har stått på for å få til det nye uteanlegget: FAU, elevrådet og idrettslaget er noen av de som har jobbet med å søke om penger og planlegge anlegget.

På åpningsdagen var det lagt opp mange aktivitetsposter. Noen spilte volleyball, noen drev skuddtrening med fotball, andre hoppet lengde, eller sprang 60-metern, syklet eller skatet. Det var potetløp og kasting på boks og mye mer. Og enda skal det komme flere nye ting i skolegården, for den er ikke helt ferdig.

- Kanskje det blir en klatrevegg, sier Martine, som sitter i elevrådet.

Marcus Rørmark Vindal på 3.trinn har allerede fått alt han ønsker seg.

Han skater og skater, på granittsteinene som er kjøpt inn fra Kina, og på den store asfaltkulen som ligger nedi ei dump. Han faller, reiser seg og prøver igjen. Og igjen.

Lett å ha det artig

- Det er lov å ha med skateboardet på skolen alle dager, unntatt når vi skal på tur, gliser han.

Utleira skole har fått et uterom der er er lett å ha det artig, og lov å gjøre ting som er «litt riski». Nå blir friminuttene spennende!