- Vi ønsker å åpne kirken slik at den kan bli et sted der folk kan komme og uttrykke sin sorg, sier sogneprest Anders Hammer i Overhalla.

Den 820 år gamle kirken er pyntet ved alteret, og det er lagt ut kondolanseprotokoll.

- Dempet og trist stemning

Sognepresten som er med i kommunens kriseteam, og som har hatt den tunge oppgaven å varsle og snakke med pårørende, sier at drapene har rystet lokalsamfunnet.

- Det har gått dypt inn på alle. Det er en dempet og trist stemning i hele bygda. Det er vanskelig og vondt for alle, sier Hammer.

En pult står tom ved Overhalla barne- og ungdomsskole, og i morgen formiddag klokken halvti blir det minnestund i samfunnshuset. De 250 elevene med foreldre er invitert til minnestunden.

Lys og blomster

I går møtte venner av den drepte kvinnen og jenta opp ved åstedet for den grufulle hendelsen for å vise sin deltagelse. Det ble lagt ned blomster ved veien samtidig som det ble tent lys.

Sognepresten Anders Hammer sier at det ikke er tatt noen endelig beslutning omkring omstendighetene rundt begravelsen av de to drepte. Men Hammer er forberedt på at dette skal skje i Ranem kirke i Overhalla.

Sogneprest Anders Hammer sier at detteer hans vanskeliste og verste oppgave som prest. Foto: GLEN MUSK