Klokken 11.26 bekreftet politiet på Twitter at jenta er omkommet som følge av hendelsen.

- Vi har fått bekreftet fra St. Olavs hospital at hun har omkommet etter ulykken, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved operasjonssentralen i Nord-Trøndelag.

Den 10 år gamle jenta ble sent fredag kveld alvorlig skadet under lek ved Lierne gjestegård ved Holand i Nordli.

Det opplyser Trøndelag politidistrikt på Twitter. Meldingen kom inn til politiet klokken 23.38 fredag kveld.

- Vi fikk beskjed av AMK i Nord-Trøndelag, og dro til stedet for å gjøre åstedsundersøkelser. Der fikk vi bekreftet at hendelsen hendte rundt klokken 22.20, sier Reinsborg.

- Det som ble gjort i natt var at vi skaffet oss et inntrykk av stedet. Vi er nå i gang med å avhøre vitner og andre involverte, men har ingen flere opplysninger om hendelsesforløpet.

Personer vi har vært i kontakt med i området beskriver situasjonen som dramatisk. Både de som driver gjestegården og turistene som er der er meget preget av nyheten.

Kriseteam

- Vi hadde kriseteamet på plass halv tolv i går kveld, og de holder fremdeles på, sier rådmann Karl Audun Fagerli i Lierne kommune.

Teamet brukte natten på å ta hånd om familien, og jobber nå med å ta hånd om de andre som befinner seg på campingplassen.

- Det er et kompakt campingfelt hvor alle kjenner alle. Vi hadde to personer der med en gang, og følger nå opp med flere etter behov, sier rådmannen.

Fagerli forteller at kriseteamet totalt består av fem fagfolk fra helse- og omsorgsetaten i Lierne.

- Vi har lagt et løp utover dagen i dag for oppfølgning.

Hentet av luftambulanse

– Jenta er kritisk skadet og er fløyet med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim, opplyser operasjonsleder Bård Krogstad ved operasjonssentralen i Nord-Trøndelag.

Det ble foretatt livreddende førstehjelp på stedet før jenta ble sendt til sykehuset. Jenta ble skadet under lek utendørs.

Satt fast i snødunge

- Vi er nå kommet til stedet og vil gjøre undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, sier Krogstad like før klokken 02.00 natt til lørdag.

Kort tid senere opplyser operasjonssentralen på Twitter at jenta har vært ute og lekt alene. En nabo oppdaget så at jenta satt fast i en snødunge. Ifølge Namdalsavisa skal jenta ha ligget med hodet i snøen. Foreldrene skal ha befunnet seg i familiens campingvogn på stedet.

Andre hendelser fra natt til lørdag:

Ei 10 år gammel jente er bekreftet omkommet etter en ulykke i Lierne. Foto: terje næss
Lierne gjestegård ligger ved Sandsjøen. Foto: GOOGLE MAPS