Den alvorlige saken er fortsatt under etterforskning, opplyser etterforskningsleder Geir Ole Momyr ved Sentrum politistasjon.

- Kvinnen har fortsatt samme status, og det er ingen endring i siktelsen, sier han til adressa.no.

Det var like før jul at politiet fikk en anmeldelse fra barnevernet på at en ung gutt i Malvik skulle ha blitt forgiftet av en omsorgsperson. Barnet hadde en alvorlig skade. Kort tid etter at politiet mottok anmeldelsen ble kvinnens bolig ransaket, og gutten flyttet til et midlertidig beredskapshjem.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Hun er ikke varetektsfengslet.

- Det gjenstår fortsatt en del avhør og det er også prøver som er innsendt som det ikke har kommet tilbake noe svar på ennå, sier Momyr.

Politiet ønsker ikke å si hva slags giftig stoff det skal dreie seg om, eller hva slags funn som ble gjort under ransakingen. I forbindelse med etterforskningen har det blitt brukt ressurser fra flere politistasjoner i Trøndelag, samt bistand fra Kripos.

- Det er nok en del uker med arbeid som ligger foran oss før saken kan bli sendt til påtalemyndigheten, sier Momyr.

Kvinnen i 40-årene er siktet etter straffelovens paragraf 229, som gjelder legemsbeskadigelse, og paragraf 232, som blant annet omhandler forgiftning. Momyr opplyser at det er ingen andre som er siktet i saken.

Kvinnens forsvarer, Max Henrik Jespersen, sier at kvinnen ikke ønsker å kommentere saken.

Sigrun Dybvad bekrefter at hun ble oppnevnt som bistandsadvokat for gutten i januar.

- Med tanke på etterforskningen som pågår nå, er det for tidlig å uttale seg i saken, sier hun.

Etterforskningsleder Geir Ole Momyr sier at det gjenstår både avhør og prøvesvar før de er ferdig med etterforskningen av en forgiftningssak i Malvik. Foto: Kjell A. Olsen