Forrige søndag kunne Bengt Steinar Nordbakk i Lierne nyte synet av tolv Mercedes-Benz-biler som kjørte i Norli.

Denne søndagen var det Adresseavisens fotograf Leif Arne Holme som fikk et glimt av de delvis kamuflerte bilene da de kom kjørende på E6 mellom Verdal og Steinkjer.

Vil holde design skjult

Administerende direktør Frithjof Anderssen i Motor-Trade Trondheim kan ikke kaste så mye lys over hva slags modeller det er snakk om.

- Vi får ikke vite noe om testkjøring i Nord-Trøndelag. Det eneste jeg vet er at Mercedes-Benz i mange år har brukt Nord-Trøndelag for å teste bilene sine. Det sies at de kommer hit for å kjøre på dårlige trønderske veier, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Bengt Steinar Nordbakk har også hørt det samme, at de dårlige veiene er attraktivt for biltesterne. Anderssen understreker at de fleste bilprodusenter ønsker å holde endelig design skjult med tanke på konkurrentene.

- De holder kortene godt til brystet når det gjelder nye modeller. Derfor er de maskert, og det kan også hende de har satt på noen falske skjermer, sier han.

Vil teste ekstreme vinterforhold

Kommunikasjonsdirektør Christoffer Nøkleby ved Mercedes-Benz Norge kan heller ikke bidra med så mye informasjon.

- Jeg kan dessverre ikke si noe som helst. Det jeg vet er at flere bilprodusenter tester biler nord i Norden. Dette er for å sikre at bilen fungerer godt i ekstreme vinterforhold, sier han.

Å utvikle en bil tar mange år, og det vil derfor ta tid før noen av testbilene vil være til salgs.

Forrige lørdag var det 15 Porscher som ble observert av Fredrik Wollan da han kjørte fra Levanger til Trondheim.

Alle bilene var tyskregistrerte, og det satt to sjåfører i hver bil. Det var også datamaskiner inne i bilene. Det var en litt uvanlig opplevelse, sa Wollan til adressa.no.