Klokka 17.01 fikk politiet inn en melding om et nødbluss vest for Sula i Frøya kommune.

- Fire polske turister hadde falt i vannet. Tre personer hadde klart å komme seg om bord i den 19 fot lange aluminiumsbåten, mens en mann karret seg opp på et skjær, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Har du bilder, video eller opplysninger? Ta kontakt på 07200 eller webred@adresseavisen.no.

Ble plukket opp av privatpersoner

Det var de tre andre som klatret opp i båten som sendte opp nødblusset.

- Privatpersoner i båt har plukket opp flere personer i båten og personen på skjæret, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Alle fire ble fraktet til Sula.

Mannen som hadde vært på skjæret ble undersøkt av helsepersonell, da han hadde svelget litt vann og var kald. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen.

Høye bølger

Politiet sendte flere båter og et Sea King redningshelikopter til stedet. Privatpersonene hadde først problemer med å komme seg frem til skjæret på grunn av høye bølger i området.

- Det var så høye bølger at båtene som var i nærheten av skjæret kun så mannen når de var på toppen av bølgene, forklarer Berglund.

Risikerte livet

Han er svært fornøyd med redningsaksjonen, og mener alle gjorde sitt beste.

- Vi er glade for at de skjøt opp nødbluss, og vi er også takknemlige for at personene som hadde leid ut båten til turistene, dro av gårde for å hjelpe til. Her har alle opptrådt meget korrekt, skryter Berglund.

Politiet mener det var et risikofylt oppdrag å hente personene som hadde havarert.

- Utleierne tok et stort ansvar. Det var ingen ufarlig redningsaksjon. Man kan fort bli kastet opp på et skjær når det er slike bølger, mener operasjonslederen.