Forbipasserende oppdaget sterk røykutvikling fra klubbhuset til IL Fram og fikk varslet politi og brannvesenet i 09.30-tiden lørdag morgen. Sammen med ambulansepersonell rykket de ut til klubblokalet - som ble totalskadet i brannen.

Leder Rolf Charles Berg i IL Fram var selv på befaring på brannstedet lørdag formiddag.

Startet i kjøleskap

- Brannvesenet har mistanke om at brannen startet i kjøleskapet på kjøkkenet. Kjøleskapet var ikke mer enn 5-6 år gammelt, men årsaken ser ut til å være en elektrisk feil, sier Berg til adressa.no.

Idrettslaget har foreløpig ikke oversikt over hvor store verdier som gikk tapt i brannen.

- Huset virker å være totalskadet. En del baller og idrettsutstyr gikk tapt, i tillegg til kopimaskin, tv og et lydanlegg, sier Berg.

Jan Inge Vollan var på stedet og var med på å redde ut historiske bilder og utmerkelser, som var oppbevart på motsatt side av arnestedet i huset.

Byggeplaner

Klubbhuset er ifølge idrettslaget fullverdiforsikret. IL Fram har i 2010 søkt om spillemidler for å bygge nytt klubbhus, men leder Rolf Charles Berg er usikker på om brannen kan få fortgang på byggeplanene.

- I en periode må vi nok klare oss uten huset som blant annet inneholdt kiosk. Vi har ikke sett for oss å bli ferdig med nybygget før om tre år, men nå må vi se på mulighetene for fortgang. Vi må bruke dagene som kommer til å skaffe oss oversikt, sier Berg.

Lørdag kveld opplyser politiet at de branntekniske undersøkelsene ikke vil finne sted før tidligst mandag.

Klubblokalet ble totalskadet i brannen 1. nyttårsdag. Foto: ERLING SKJERVOLD
Jan Inge Vollan fikk reddet ut bilder fra klubblokalet. Foto: ERLING SKJERVOLD