Et Sea King-helikopter fra Ørland dro for å bistå.  I tillegg var det flere båter i området som kunne assistere havaristen, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) på Twitter.

Klokken 13.20 meldte HRS videre at brønnbåten var dratt av grunnen. Det så ikke ut til at det var noen lekkasje.

En i mannskapet skal ha blitt skadet etter at en trosse har slitt seg. Vedkommende ble evakuert av redningshelikopteret. Det skal være snakk om mulig bruddskade, melder HRS.

Så grunnstøtet

Paul Eian observerte hele hendelsen fra hyttevinduet sitt.

- Jeg vil ikke beskrive det som noen stor dramatikk, men båten drev mot et skjær og ble liggende, forteller han til Adresseavisen.

Eian ringte rundt til ulike lakseoppdrettere med båt i området, og fikk tak i Odd Inge Viken. Han hadde allerede oppdaget grunnstøtet over nødradioen, og dro ut til den havarerte brønnbåten.

Rykket ut for å bistå

- Det var ikke akkurat trivelig der ute med en stor brønnbåt i fjæra. Det var dårlige forhold, båten hamret mot berget og det ristet og slo godt i skuta, sier Viken.

Viken var klar til å ta imot mannskap over i sin båt om det skulle bli nødvendig. Etter hvert kom det også en større båt som dro løs brønnbåten.

- Jeg vet ikke om de har fått start på den igjen, men på grunn av grunnstøtet må den trolig slepes videre, sier Viken.

Må slepes

Hovedredningssentralen opplyser klokken 14.30 om at båten fortsatt ligger i samme område. En slepebåt skal være på vei til stedet, og det er ventet at brønnbåten blir slept videre rundt klokken 15.00.