Det har vært travelt for bergingsselskapene i Trøndelag i dag etter at den første snøen la seg i distriktet. På fylkesvei 714 mellom Orkanger og Hitra har politiet fått melding om fem vogntog som har hatt problemer.

- Politiet er på stedet og dirigerer trafikken. Vi har siden klokka 16.15 fått beskjed om fire vogntog som har hatt problemer, mens like etter klokka 19.00 kom det inn en ny melding om vogntog som kom skliende og ble stående på tvers av veien, sier operasjonsleder Erling Landrø ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Har du bilde eller opplysninger fra fylkesvei 714. Send til webred@adresseavisen.no

Klokka 20.00 melder Veitrafikksentralen at veien er åpnet.

Uforberedt på snøen

Det skal være snakk om utenlandske vogntog som har fått problemer i den første bakken etter Gjølme i Ordal kommune.

- Nå er veien helt stengt på grunn av bergingsbil som forsøker å få dratt opp det ene vogntoget. Viking er på stedet og tjener mye penger, sa Landrø tidligere på kvelden.

Ifølge patruljen er det ikke dårlige dekk som er problemet, men at sjåførene er uforberedt på den første snøen og de kjører enkeltakslede trekkvogner som tar seg dårligere frem på vinterføre.

- Det er meldt om blankis på strekningen, sier operasjonslederen.

- Det er normalt å slite i dag

Det er også meldt om problemer i Oppdal og Rennebu. En semitrailer har kjørt seg fast på riksvei 70 i Gråura, mens en annen semitrailer har problemer på riksvei 700 i Rennebu.

- Det er redusert fremkommelighet, og det er snakk om norskregistrerte semitrailere. Det har kommet 20 cm med snø, så det er helt normalt å slite i dag, sier bilberger Kåre Helge Engdal i Oppdal bilberging.

Semitrailer måtte ha hjelp på riksvei 700 i Rennebu. Foto: OPPDAL BILBERGING