Onsdag formiddag begynte nedbøren å komme innover Sør-Trøndelag. Det har fått konsekvenser for føreforholdene. Ved 10.30-tiden kom det inn meldinger om underkjølt regn over hele fylket.

Spesielt på E6 ved Halland Camping i Rennebu var det lange køer. Ingen vogntogsjåfører torte å sette utfor nedoverbakkene.

- Det er helt sinnssykt glatt, sa lastebilsjåfør Per Mikael Haugen. Han har både gode vinterdekk og kjetting, men tør ikke kjøre videre.

- Jeg er på vei til Trondheim, men har nå stått her i to timer. Man sklir nesten av veien på flata. Jeg stoppet opp fordi alle andre gjorde det, En politipatrulje som var innom her sa bare at det var livsfarlig å kjøre, sa han.

Telte 49 vogntog i køa

Like før klokken 13 melder politiet at føreforholdene er i ferd med å bedre seg på strekningen, køene er i ferd med å løse seg opp, og at det er åpent for alminnelig ferdsel igjen. Men på det verste sto flere titalls tyngre kjøretøy i kø.

En yrkessjåfør som ringte inn til Adresseavisen fortalte at hele 49 vogntog sto i kø ved Halland camping.

- Trafikken i nordgående retning står helt stille og det kommer flere og flere trailere til køa, sier sjåføren, som anbefaler andre å ikke ta denne veien fra Berkåk.

En politipatrulje fortalte til vogntogsjåførene at det var livsfarlig å kjøre videre. Foto: per mikael haugen

- Alvorlig

Vegtrafikksentralen karakteriserte forholdene som alvorlig onsdag formiddag.

- Det er veldig glatt på de fleste veiene. Vi har meldinger fra stort sett hele fylket. Alt av tilgjengelg mannskap er ute og strør, men det er glatt som ei vindusrute. Både yrkesjåfører og private sjåfører sier at de ikke tør å kjøre videre før det kommer strøbil.

- Det er veldig alvorlig, og folk må kjøre forsiktig, sa trafikkoperatør Robert Grønnslett ved Vegtrafikksentralen.

I 11-tiden ble det meldt om en semitrailer som sto på skrå på E6 ved Garli. Klokka 11.40 ble det meldt at veien var åpen igjen.

Tirsdag sklidde en lastebil inn i autovernet på det glatte føret ved Halland camping.

I oktober veltet en semitrailer fylt med laks på omtrent samme sted. Da var det også meget glatt veibane på stedet.

Det ble meldt om svært glatte forhold på E6 i Rennebu. Foto: per mikael haugen

Fare for jordskred

Det er fremdeles veier i Trøndelag som er stengt eller har redusert fremkommelighet på grunn av de store nedbørsmengdene som har kommet de siste dagene.

De store nedbørsmengdene som er ventet gjør at også NVE advarer mot flere skred. På varsom.no kan man følge med jordskredvarselet.

Nesten alle kommunene i Sør-Trøndelag er på nivå 2 når det gjelder jordskred.

Det er fare for jordskred på flere steder i Sør-Trøndelag. Foto: skjermdump varsom.no

Meråkerbanen er fremdeles stengt på grunn av jordskred, mens Rørosbanen er åpnet for trafikk igjen etter skredet som gikk mandag morgen.

E14 ved Renaa gård på strekningen Stjørdal - Storlien har ett kjørefelt stengt. Det er lysregulering og manuell dirigering på stedet. Det er redusert framkommelighet på grunn av opprydningsarbeid. Veien kan bli stengt på kort varsel.

Fylkesvei 192 i Mosvik er stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid etter at det oppsto store sprekker i veien 26. november. Denne veien blir åpnet i løpet av dagen.

E6 ved Horg har ett felt stengt og det er lysregulering på stedet etter jordskred.

Fylkesvei 14 ved Måvika på strekningen Nordskjørin - Reppkleiv er stengt på grunn av steinskred. Torsdag skal man mannskap inn med helikopter for å undersøke situasjonen.

Fylkesvei 65 ved Storås har ett felt stengt på grunn av oversvømmelse. Gjelder ved Storåsbakkene.

Fylkesvei 490 i Meldal har ett felt stengt på grunn av jordskred.

Fylkesvei 700 ved Ramberget på strekningen mellom Berkåk og Svorkmo har for tiden smal veibane og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen etter jordskred.

Fylkesvei 700 ved Kjerstad på strekningen mellom Berkåk og Svorkmo har innsnevret vei og nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen etter jordskred.

Fylkesvei 30 ved Hindbjørga på strekningen Havsjøen og Støren er innsnevret og kan bli stengt i perioder på inntil 15 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid etter jordskred. Stenging vil kun skje mellom 07.00 og 15.00

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter