- Dette er slett ikke så dramatisk som det ser ut til, sier Arve Haldorsen der han står ved siden av melketanken og ser på melka som renner ut i gulvsluken.

Han er ikke typen som lar seg stresse fordi veien blir stengt noen dager. De siste meldingene fra Statens vegvesen går ut på at veien sannsynligvis ikke blir åpnet før om tre-fire dager.

Kan ikke drikke alt

- Det er ikke lov å lagre melk så lenge. Den saken er klar. Når melkebilen ikke kommer, er det ikke noe annet å gjøre.

Haldorsen har 25 melkekyr på båsen, som to ganger om dag melker mellom 350 og 400 liter.

- Det blir cirka 800 liter per dag. Jeg kan ikke drikke all melka heller. Da blir det magesjau, sier Haldorsen spøkefullt.

Verre å miste vannet

For den trauste melkebonden er det langt verre at vannforsyningen til fjøset har opphørt. Strådalselva som renner ut i Veressjøen har gått langt over sine bredder og dannet nye løp. Pumpehuset står delvis under vann og det elektriske anlegget har kollapset.

- At jeg har mistet vannet er verre enn at jeg må tømme ut melka. Å kjøre mellom ett tusen og femten hundre liter vann i døgnet betyr merarbeid. Akkurat det skulle jeg vært foruten. Det er jo et paradoks at jeg blir uten vann med alt vannet som omgir oss akkurat nå, sier Arve Haldorsen.