Moren (51) til avdøde Nilofer Naseri (27), vitnet i ankesaken mot svigersønnen mandag. Som i tingretten forklarte hun seg om et møte hun hadde med 28-åringen noen dager før drapet.

- Jeg skulle til min datters hus og møtte ham på veien. Vi hilste på hverandre, og han ba meg si til min datter at hun skulle fortsette samlivet. Hvis ikke sverget han på å ta hennes liv, sa moren.

- Ble lei seg og gråt

På dette tidspunktet var Nilofer Naseri og ektemannen separert og han hadde flyttet ut av leiligheten deres. Naseri ønsket skilsmisse.

- Hvordan reagerte Nilofer da du fortalte henne om truslene? ville aktor Unni Sandøy vite.

- Hun ble bekymret. Hun ble lei seg og gråt. Hun sa også at disse truslene var kommet flere ganger, sa moren.

Det kom også frem i retten at moren var hjemme hos datteren samme kveld som drapet skjedde - 28. september i fjor.

Avdøde: Nilofer Naseri (27) ble drept 28. september i fjor.

- Hørte trusler

Til stede var også en yngre bror (26), som hjalp søsteren med å montere en ny flatskjerm-tv. I løpet av kvelden kom den nå drapsdømte afghaneren for å hente barnet som han og Nilofer Naseri hadde sammen, og som han brukte å ha samvær med på ettermiddagene. I forbindelse med dette skal han ha truet Nilofer Naseri igjen, fortalte moren i retten.

- Han truet med å drepe henne igjen, men Nilofer sa ikke noe om det, fordi sønnen min var der. Men hun ga tegn til meg om at hun var truet igjen, sa moren, og la til at hun også hørte truslene selv.

Avviste trusler

28-åringen ble i februar dømt til 13 års fengsel for drapet på sin ektefelle og for å ha kommet med drapstrusler mot henne før drapet skjedde.

I Sør-Trøndelag tingrett erkjente han drapet, men nektet for å ha truet henne før ugjerningen. Han anket derfor skyldspørsmålet rundt drapstruslene og straffutmålingen.

28-åringen avviste også under ankeforhandlingen å ha truet ektefellen før drapet.

- I de fire årene vi bodde sammen har jeg aldri truet henne, slått henne eller hindret henne i den individuelle friheten hun hadde, sa 28-åringen mandag.

Han opplyste også at han var klar for skilsmisse og et aleneliv.

- Han klarte å lure meg

Også faren til Nilofer Naseri vitnet i ankesaken mandag. Han kom blant annet inn på en episode fra juni i fjor.

Sommeren 2015 ville tiltalte dra hjem til familien i Afghanistan. Han ønsket å ha med barnet deres. Faren til avdøde fortalte at de fryktet at tiltalte ville ta med ungen for godt, hvis han reiste. Den 29. juni 2015 oppsto det derfor en krangel, hvorpå politiet rykket ut til Nilofers Naseris leilighet på Melhus. Situasjonen ble løst ved at politiet fikk passet til barnet. Det ble opprettet en anmeldelse hvorpå Nilofer Naseri i politiavhør i juli i fjor forklarte seg om drapstrusler fra ektemannen. Han hadde på dette tidspunktet reist alene til hjemlandet. Saken ble henlagt, og sendt til konfliktrådet til megling. På tross av dette fikk Nilofer Naseri voldsalarm.

- Har du selv hørt din datter si at hun var truet på livet, spurte lagdommer Erlend Malvik Moen faren til avdøde.

- Gjentatte ganger. Hun gråt for meg og sa: - Far han kommer til å drepe meg, fortalte faren.

Han fortalte også at han hadde ringt til tiltalte, etter at han skal ha møtt kona hans og fremsatt trusler mot datteren deres.

- Han klarte å lure meg da jeg tok kontakt på telefon. Han sa at i Norge kan man ikke ta noen sitt liv - ikke en kylling en gang. Han lurte meg, gjentok faren, som sa dette om tiltalte avslutningsvis:

- Han har knivstukket oss i ryggen. Det såret kommer vi til å bære i hjertet for alltid. Nilofer forlot oss for alltid, som en pil forlater buen. Hun etterlater et tomrom i hjertet.